Kuoći pozdravio odluku Crne Gore da doprinese misiji na Kosovu
Predrag Bošković i Salvatore Kuoći

Bošković sa komandantom KFOR-a u Prištini

Kuoći pozdravio odluku Crne Gore da doprinese misiji na Kosovu

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se juče popodne sa komandantom KFOR-a u Prištini, generalmajorom Salvatoreom Kuoćijem.

Riječ je o prvoj posjeti ministra odbrane Crne Gore Komandi NATO snaga na Kosovu, saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Bošković je naglasio da je saradnja KFOR-a i Crne Gore, koja datira od obnove crnogorske nezavinosti, na izuzetnom nivou.

447370412290388937861895814182746845872128n

Predrag Bošković i Salvatore Kuoći

Ministar je ocijenio je da je bezbjednosna situacija na Kosovu stabilna, ali da je dalji angažman NATO snaga najbolji garant stabilnosti i bezbjednosti.

"Članstvo Crne Gore u Alijansi predstavlja istorijski značajnu odluku, kako za bezbjednost naše države, tako i za dodatan impuls stabilnosti Zapadnog Balkana", rekao je Bošković.

Bošković je dodao da bi naš primjer trebalo da slijede i ostale države regiona, a da će u tim težnjama imati apsolutnu podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Ministar je informisao sagovornika o rezultatima na polju odbrane postignutim tokom dosadašnjeg članstva u Alijansi, ističući da će Crna Gora odgovorno izvršavati zadatke sa NATO agende. Posebno je naglasio jačanje učešća u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, buduće učešće u misiji "Pojačano istureno prisustvo – EFP " u Letoniji, kao i preuzimanje obaveza iz politike ravnomjerne podjele tereta i investiranja u odbrambene nacionalne kapacitete.

4472921322903889045285659080243145068773376n

Sa sastanka

General Kuoći izrazio je zadovoljstvo zbog posjete crnogorskog ministra odbrane i pozdravio je odluku Crne Gore da doprinese misiji na čijem je čelu, "ističući da naša zemlja time potvrđuje da je pouzdana NATO saveznica".

General je upoznao sagovornika sa najznačajnijim aktivnostima KFOR-a, uz napomenu da bezbjednosna situacija na terenu i dalje nalaže prisustvo NATO snaga na Kosovu. 
   
Bošković je istakao da će saradnja sa KFOR-om biti dodatno unaprijeđena kroz angažovanje dva oficira Vojske Crne Gore u ovoj misiji, čime naša država, pored političkog, želi da ostvari i konkrektan doprinos regionalnoj bezbjednosti.

Juče je, nakon sastanka, ispred Komande KFOR-a organizovana svečana ceremonija povodom početka angažmana prvog od dvoje oficira Vojske Crne Gore, potpukovnika Nedžada Rujovića, u misiji NATO na Kosovu. Potpukovnik Rujović biće angažovan na poziciji zamjenika načelnika Odsjeka za inžinjerijske operacije/planove u Komandi KFOR-a u Prištini, stoji u saopštenju Ministarstva Odbrane Crne Gore.


    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.