Izgradnja druge faze saobraćajnice na poluostrvu Luštica počinje 15. novembra
Sa sastanka

Trajaće deset mjeseci

Izgradnja druge faze saobraćajnice na poluostrvu Luštica počinje 15. novembra

Izgradnja druge faze MR1 saobraćajnice na poluostrvu Luštica u Tivtu u dužini 2,2 km počeće 15. novembra i biće završena najkasnije za deset mjeseci, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine Tivat.

Druga faza predstavlja nastavak izgradnje saobraćajnice MR1  prve faze, u ukupnoj dužini od 2,5km koja je završena u junu 2018.  godine.

“Ova saobraćajnica predstavlja direktnu saobraćajnu vezu ka razvojnim  projektima značajnim za Opštinu Tivat a koji se grade na poluostrvu  Luštica, odnosno prema “Qatari Diar”-u i Luštici Bay. Saobraćajnica,  za sada lokalnog karaktera, umnogome će olakšati saobraćaj na ovom  dijelu poluostrva, a što je od posebnog značaja za mještane okolnih  mjesnih zajednica”, saopštio je predsjednik Oštine Tivat dr Siniša Kusovac tokom sastanka sa predstavnicima kompanije Bemax, izvođačem radova na ovoj dionici.

Pripremni radovi, poput krčenja i obilježavanja, prema riječima  izvršnog direktora Bemaxa, Veselina Kovačevića, počeće i ranije.

“Opština Tivat je posebno pozitivan primjer efikasnosti. Dionica MR1  saobraćajnice je u potpunosti eksproprisana, što je zaista za svaku pohvalu. Ovo je prvi slučaj da preuzimamo posao na dionici gdje su u  potpunosti regulisana sva pitanja eksproprijacije”, rekao je Kovačević.

Izgradnjom ove saobraćajnice i kružnog toka kod prirodnog rezervata  “Solila” povezuju se lokalni put za Radoviće i izgrađena saobraćajnica  MR1 prva faza. Ugovor je vrijedan 2.968.722,31€.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.