Vulin: Pripadnici Kfor-a su statusno neutralni, izjave Boškovića nisu u skladu s tim
Aleksandar Vulin

Kosovo se ne pominje u Rezoluciji 1244 na osnovu koje je uspostavljen KFOR

Vulin: Pripadnici Kfor-a su statusno neutralni, izjave Boškovića nisu u skladu s tim

Crna Gora, koja je ušla u sastav Kfora, treba da zna da je to misija ustanovljena na osnovu Rezolucije 1244 u kojoj se ne pominje država Kosova, kaže Vulin.

Ministar odbrane je tako odgovorio ministru istog resora Crne Gore Predragu Boškoviću, koji je rekao da je Kosovo suverena država.

"Pripadnici misije Kfor moraju da budu statusno neutralni i zato izjave ministra odbrane Crne Gore o podršci državi Kosovo nisu u skladu sa misijom Kfor. Nadam se da Crna Gora zna da je oficire poslala u misiju Kfor, a ne u Kosovske bezbjednosne snage", rekao je Vulin reagujući na izjavu Boškovića koji je rekao da je Kosovo suverena država. 

"Podrškom nepriznatoj kosovskoj državi ministar odbrane Crne Gore urušava povjerenje koje Srbi imaju prema KFOR-u, a to je previsoka cijena za ucešće dva štabna oficira", poručio je Vulin u Pekingu gdje na poziv ministra odbrane NR Kine prisustvuje bezbjednosnom forumu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.