Crna Gora postala 29. članica KFOR-a
Foto: Twitter

Crna Gora postala 29. članica KFOR-a

Crna Gora je 29. zemlja članica KFOR-a, najduže i najuspješnije NATO misije, saopštio je KFOR.

Komandant KFOR-a, general-major Salvatore Kuoči, predsjedavao je svečanom prijemu koji je danas organizovan u bazi Film Siti u Prištini, kojem je prisustvovao i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

DqMtNUoWsAEn0C

Jedan štabni oficir iz Crne Gore pridružio se osoblju koje čini pripadnici 28 zemalja, od kojih su 20 članice NATO, a osam su zemlje partneri, koje trenutno imaju svoje vojnike u KFOR-u. 

"Za zemlju susjeda kao što je Crna Gora, važno je što će doprinijeti bezbjednom i sigurnom okruženju i slobodi kretanja na zapadnom Balkanu, a odluka da bude dio operacije kao što je KFOR predstavlja konkretan korak ka normalizaciji regiona", rekao je komandant KFOR-a, general-major Salvatore Kuoči, javlja Tanjug.

DqMtNUyX4AAO9X

NATO smatra dobrodošlim upućivanje pripadnika iz bilo koje druge zemlje članice ili partnera u KFOR, u cilju konsolidacije stabilnost i bezbjednosti Balkana. Učešće Crne Gore u KFOR-u predstavlja dodatnu podršku KFOR-ovoj trajnoj posvećenosti, naveo je KFOR u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.