Crna Gora spremna za najveći skup studenata

Druga sjednica Počasnog odbora 75. Skupštine Evropske studentske unije

Crna Gora spremna za najveći skup studenata

Počasni odbor 75. Skupštine Evropske studentske unije, koja se održava krajen idućeg mjeseca u Crnoj Gori, konstatovao je na drugoj sjednici da su uspješno realizovane sve preuzete obaveze i sprovedene predviđene pripreme za kvalitetni organizaciju najvećeg skupa studenata u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade CG.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Počasnog odbora, premijer Duško Marković, predstavljen je program rada Skupštine uključujući i brojne aktivnosti čiji je cilj promocija Crne Gore u među predstavnicima najznačajnije studentske organizacije u Evropi, koja okuplja više od 20 miliona studenata.

20181023PVDuskoMarkovicpredstavniciStudentskogparlamenta11

Bjelica i Marković

"Zaključeno je da su i aktivnosti Studentskog parlamenta na organizaciji ovog značajnog skupa uz punu podršku Univerziteta Crne Gore i Vlade potvrdile domaći i međunarodni kredibilitet naše vodeće studentske organizacije", saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici je bilo riječi i o Vladinim politikama čiji je cilj dalje unapređenje perspektive akademskih građana i mladih uopšte uključujući i politiku zapošljavanja uz konstataciju da je održavanje 75. Skupštine ESU jedna od mnogobrojnih studentskih aktivnosti koje podržava Vlada Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali članovi Počasnog odbora: predsjednik Studentskog parlamenta UCG Danilo Jelovac, predsjednica Organizacionog odbora 75. Skupštine Evropske studentske unije Sara Arianna Serhatlić, direktor Karijernog centra UCG Ivica Todorović, izvršni direktor Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra UCG Miloš Pavićević, predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica, rektor UCG prof. dr Danilo Nikolić i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.