Pregledano preko dvjesta žena na ovogodišnjem Kravanu zdravlja
Karavan u PG

Pregledano preko dvjesta žena na ovogodišnjem Kravanu zdravlja

Tradicionalni oktobarski “Lovćen osiguranje - Karavan zdravlja” je prošlog vikenda završen. Nakon 6 dana na terenu, od kojih po dva dana u Nikšiću, Tivtu i Podgorici gdje je boravio Karavan zdravlja, pregledano je preko 200 žena (besplatni palpatorni pregledi dojki) i obavljeno preko 1.000 edukativnih razgovora sa građankama u tim opštinama, saopšteno je iz kompanije Lovćen osiguranje.

Cilj “Lovćen osiguranje - Karavan zdravlja” koji se održava u oktobru, međunarodnom mjesecu  borbe protiv raka dojke, je da doprinese podsticaju žena da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja.

"Ta bolest prijeti sve većem broju žena, a tome doprinosi slaba informisanost i neredovni pregledi. Upravo je misija i društvena odgovornost kompanije Lovćen osiguranje, koja je član Triglav grupe, da i preko Karavana zdravlja  pomogne u podizanju nivoa svijesti o toj bolesti i skrene pažnju ženama da odvoje vrijeme za pregled jer se upoznavanjem sa bolešću, pravilnom komunikacijom, i redovnim pregledima može pravovremeno dijagnostikovati i potencijalno liječiti", saopšteno je iz ove kompanije.

Karavan1PG

Interesovanje za ovogodišnji Karavan zdravlja i besplatne preglede, je bilo znatno veće od prethodnih godina što je pokazatelj da se nivo svjesnosti, o ovoj opakoj bolesti, podiže ali i da se konstantno moraju sprovoditi ujedinjene aktivnosti u tom pravcu.

Niksic3

„Naša misija se ne završava sa ovim mjesecom, jer je za nas zdravlje na prvom mjestu“- poručuju iz Lovćen osiguranja AD člana Triglav grupe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.