Bijelo Polje: Počela akcija čišćenja korita Lješnice i Lipnice
Rijeka Lješnica

Bijelo Polje: Počela akcija čišćenja korita Lješnice i Lipnice

Programom uređenja prostora za 2018. godinu Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj predvidio je uređenje korita rijeka Lješnica i Lipnica, koje podrazumijeva porezivanje grana, šiblja, čišćenje taloga, uklanjanje smeća, samoniklog rastinja i utovar biljnog otpada. Na raspisanom tenderu posao je dobilo preduzeće D.O.O. ‘’Komunalno – Lim’’ koje ovih dana izvodi radove.

Komunalno-Lim je angažovalo radnike i za ručno sakupljanje komunalnog i biljnog otpada, vozila potrebna za odvoz sakupljenog otpada i ostalu mehanizaciju.

Radovi su počeli prije tri dana i očekuje se njihov završetak tokom sljedeće sedmice, istakao je sekretar Sekretarijata Dejan Luković.

"Osim ovih radova ažurirane su aktivnosti po pitanju uređenja gradskog parka, prilaza gradskoj plaži Sinjavac, uređenja trotoara i dr", istakao je Luković, objavljeno je na sajtu Opštine.

"Djelokrug poslovanja DOO "Komunalno-Lim", se odnosi na poslove koji se mogu svrstati u dvije oblasti od javnog interesa, a to su: individualna i zajednička komunalna potrošnja", rekao je Radenko Vujošević, direktor ovog preduzeća.

rijekaljesnica1

Rijeka Lješnica

Obim poslova iz oblasti zajedničke komunalne potrošnje utvrđen je Programom planiranih radova i ugovorom sa Sekratarijatom za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje.

"Sve kategorije poslova koje izvodi ovo javno preduzeće su veoma značajne i osjetljive, jer od uspješnosti ažurnosti i obima njihovog vršenja bitno zavisi funkcionisanje čitavog komunalnog sistema, što čini nezamjenljiv uslov za normalno odvijanje života i rada svih građana i privrednih subjekata u gradu. Uvijek smo građanima na usluzi, a ljepši i čistiji grad i zdrava životna sredina su nam postavljeni prioriteti", istakao je Vujošević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.