Mugoša o anketi: Nanijeta ogromna šteta ugledu ljekarske profesije
Aleksandar Mugoša

Korupcija u zdravstvu

Mugoša o anketi: Nanijeta ogromna šteta ugledu ljekarske profesije

Način na koji su prezentovani rezultati ankete koju je među ljekarima sproveo Sindikat doktora medicine uzrokovao je ogromnu štetu ugledu ljekarske profesije i svim članovima Ljekarske komore Crne Gore – saopštio je sinoć prvi čovjek ovog esnafskog udruženja dr Aleksandar Mugoša.

On je ocijenio da su „nažalost, rezultati prezentovani javnosti u suprotnosti sa osnovnom idejom projekta“.

Istraživanje o korupciji u zdravstvu iz ugla ljekara rađeno je u okviru programa „Struka ispred politike!!!“, koji je dio projekta „Smjestimo korupciju u muzej“, koji realizuje nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje uz finansijsku podršku Evropske unije. 

Iz Ljekarske komore sinoć su saopštili da se u „partnerski odnos sa podnosiocem projekta (SDMCG) ušlo“ zbog zajedničkih napora da rade na unapređenju standarda struke i depolitizaciji zdravstva.

- Međutim, od dana potpisivanja izjave o partnerstvu, 14. februara 2018. godine, kao predsjednik Ljekarske komore Crne Gore nijesam učestvovao ni u jednoj fazi projekta, što je posljedica činjenice da me podnosilac projekta (SDMCG), sve ovo vrijeme kao partnera nije konsultovao i informisao o napretku projekta, nije dostavljao kopije izvještaja, narativnih i finansijskih, i nije dostavljao prijedloge za suštinske izmjene u projektu, što je bio u obavezi – saopštio je Mugoša.

On je ocijenio da je sve to, i način na koji su prezentovani rezultati iz sprovedene ankete, uzrokovalo ogromnu štetu ugledu Ijekarske profesije i svim članovirna Ljekarske komore.

„O navedenim činjenicarna vezano za projekat detaljnije ću upoznati Ugovorni organ i finansijera projekta“, dodao je Mugoša.

Pobjeda/Kodex

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.