Jake mjere bezbjednosti ispred suda: Vukotić negirao krivicu, došla i Dejana Živković
Jovica Vukotić

Beograd

Jake mjere bezbjednosti ispred suda: Vukotić negirao krivicu, došla i Dejana Živković

Jovica Vukotić, kojeg mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", negirao je krivicu za falsifikovanje pasoša.

Vukotić se na početku suđenja pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu kratko izjasnio da nije kriv za djelo za koje se tereti, a potom su tužilaštvo i odbrana iznijeli uvodne riječi.

Nakon kratke pauze, Vukotić će iznijeti svoju odbranu pred sudom. 

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora. 

Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora. 

Vukotićevi advokati su u uvodnim riječima tvrdili da su njihovom branjeniku prekršena ljudska prava, da djelo nije počinio u Srbiji i da je jedini cilj tužilaštva u ovom postupku da on bude u pritvoru. 

Prethodno je u pratnji pripadnika Žandarmerije sa fantomkama na glavama iz pritvora priveden u sud u Katanićevoj ulici, gdje su ga u hodniku čekali brojni prijatelji i djevojka Dejana Živković.

Kako je suđenje zakazano u maloj sudnici, samo su dva novinara, od desetak prisutnih, uspjela da lično budu na ovom suđenju. 

Zbog toga su novinari koji su ostali ispred sudnice upravi Drugog osnovong suda uputili protesno pismo i zatražili da za sledeće suđenje obezbijedi veća sudnica kako bi svi zainteresovani mogli da uđu, prate suđenje i objektivno izvještavaju. 

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i već sjutradan je deportovan u Srbiju. 

"Vukotić je odlično i spreman je da na suđenju ispriča baš sve, kaže šta mu se dešavalo, počev od toga da nije vođa nikakvog klana, pa ni "škaljarskog", zatim o tome kako je uhapšen, a potom i deportovan u Srbiju, gdje mu se sudi za djelo koje ovdje uopšte nije počinio. Nema govora o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, jer bi time Vukotić svjesno prihvatio da prizna nešto što nije učinio u Srbiji", kazao je njegov branilac Borivoje Borović za Večernje novosti.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu. On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.