Mojkovčanin odlučio da
Foto:M.Baltić

Mojkovčanin odlučio da "prošeta" sa poskokom a onda je zmiji dosadilo društvo (VIDEO)

Mojkovčanin Mićo Baltić avanturista i iskusni poznavalac planinskih staza sjevera Crne Gore imao je prije par dana novi bliski susret sa poskokom.

Baltić, veliki ljubitelj prirode svaki slobodan trenutak provodi u obilasku divnih predjela sjevera naše zemlje.

Prije par dana, dok je boravio u Štitarici kod Mojkovca odlučio je da "prošeta" sa jednim poskokom, jednom od dvije vrste otrovnih zmija koje su nastanjene u Crnoj Gori.

I dok je "nezgodni" reptil gmizao po kamenjaru Baltić je odlučio da ga isprati korakom i kamerom. Nakon nekog vremena, zmiji je dosadila pratnja pa je napala Mojkovčanina. Baltić, budući da je u dosluhu sa prirodom i svime što boravi u njoj, uspio je da prođe bez ugriza, pa je posle nekoliko nasrtaja poskok nastavio svojim putem živ i zdrav, kao i naš sagovornik Baltić. 

Kako nam je kazao, poskok,  čiji je otrov veoma snažan, je bio jako agresivan a napao je jer se osjetio ugroženim.

 Inače, zmije u hibernaciju (zimski san) obično odlaze krajem septemba/početkom oktobra. Bude se u proljeće kad temperatura vazduha raste iznad 15 °C.  Primjerak iz ovog videa ne čini se da će skoro na "zimski odmor" što je vjerovatno i posledica neobično toplog vremena koje je obilježilo veći dio oktobra.

Pogledajte kako je izgledao napad poskoka, vrste koja se smatra najotrovnijm i najvećom zmijom otrovnicom u Evropi:

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.