Krajem oktobra pregled sa ultrazvukom dojki
Ilustracija

Prevencija

Krajem oktobra pregled sa ultrazvukom dojki

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) zbog velikog interesovanja, organizovaće krajem oktobra, u saradnji sa Poliklinikom Filipović iz Podgorice pregled sa ultrazvukom dojki.

Iz CDPR-a su podsjetili da je oktobar u svijetu posvećen prevenciji u borbi protiv kancera  dojke.

"CDPR u saradnji sa Poliklinikom Filipović iz Podgorice organizuje još jedanput pri kraju oktobra - mjeseca borbe protiv kancera dojke, za sve koji se jave, pregled sa ultrazvukom dojki, a ukoliko se ukaže potreba biće urađena i mamografija dojki sa 50 odsto popusta od redovne cijene", kazali su iz CDPR-a.

Tom akcijom, kao i prvom početkom oktobra kada su bili obezbijeđeni besplatni pregledi, CDPR i Poliklinika Filipović pridružuju se obilježavanju mjeseca borbe protiv kancera dojke.

"Kancer dojke odnosi godišnje u Crnoj Gori u prosjeku između 80 i 100 života (2015. godine - posljednje godine za koju su dostupni zvanični 
podaci u našoj zemlji, umrlo je 110 osoba), a da se u prosjeku godišnje javi oko 400 novooboljelih od te opake bolesti", podsjetili su iz CDPR-a.

Oni su kazalli da je posebno interesantno da je u porastu broj umrlih muškog pola, navodeći da od 2002. godine svake godine ima od jedan do sedam umrlih, izuzimajući 2009 i 2011. godinu kada nije bilo umrlih muškaraca.

Iz CDPR-a su rekli da svi, svi koji se jave u ponedjeljak od deset 10 do 12 i od 18 do 20 sati na broj telefona 069 530 666, imaju sa 50 odsto popusta obezbijeđen pregled sa ultrazvukom dojki, a ukoliko se ukaže potreba i mamografija u Poliklinici Filipović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.