SDT  ispituje veze Marka Jovanovića sa barskim klanom: Radio i za Ljuba Bigovića?

SDT ispituje veze Marka Jovanovića sa barskim klanom: Radio i za Ljuba Bigovića?

Specijalno državno tužilaštvo, na osnovu prikupljenih dokaza, ispituje veze Podgoričanina Marka Jovanovića, optuženog za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, sa nekoliko kriminalnih grupa. Tužilaštvo je, osim podataka o bliskosti sa takozvanim “škaljarskim klanom”, prikupilo dokaze koji ukazuju na sumnju da je ovaj Podgoričanin bio blizak i sa jednom kriminalnom grupom iz Bara.

Nekoliko svjedoka tvrdilo je da je Jovanović pričao da sarađuje i “obavlja poslove” za bezbjednosno interesantna lica. Među njima našao se i “Ljubo iz zatvora, koji je osuđen na “veliku” kaznu zatvora”. Mjerama tajnog nadzora potvrđene su te sumnje. Istražitelji sumnjaju da je riječ o Baraninu Ljubu Bigoviću, koji služi kaznu od 30 godina za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. Te sumnje su se pojavile nakon što je utvrđeno da, iz iskaza svjedoka i presretnutih razgovora, Bigović najviše odgovara ovom opisu, piše Dan.

Naime, svjedok S.K.R. sa kojom je ubica bio veoma blizak, a jedno vrijeme su bili u vezi, ispričala je da je znala da je Marko u zatvoru upoznao nekog Ljuba kojem je nastavio da izvršava naređenja kada je izašao na slobodu. Zatvorenik Ljubo zvao je Jovanovića nekoliko puta nedjeljno ili čak dnevno, a ovaj bi odmah po završenom razgovoru išao da obavi „zadate obaveze”.

“Marko je u zatvoru upoznao izvjesnog Ljuba, za kojeg je rekao da je osuđen na dosta godina zatvora i sa tim Ljubom se redovno čujao telefonom jer ga je non-stop zvao i tražio da mu završava neke obaveze”, kazala je S.K.R. istražiteljima.

Tvrdila je i da je stekla utisak da je taj Ljubo izdavao naređenja Jovanoviću i da je on to morao odmah da završi.

“Uvijek se dešavalo da bi Marko, kada ga Ljubo nazove i kaže mu da nešto uradi, odmah skakao i išao da to završava”, dodala je ona.

Pojasnila je da je optuženi za dvostruko ubistvo rekao da završava nešto za porodicu ovog osuđenika, ali mu ona nije vjerovala zbog čestih “usluga” koje mu je tražio.

Još jedan od dokaza koji su istražiteljima ukazali na sumnju da je riječ o Bigoviću jeste potvrda da je Jovanović u februaru pokušao da u bolnici posjeti Ljuba, ali da nije mogao jer mu stražari nijesu dozvolili, pa mu je samo mahnuo. Istražnim organima je poznato da je Bigović zbog lošeg zdravstvenog stanja godinama unazad upućivan na ukazivanje ljekarske pomoći u Klinički centar Crne Gore.

“Marko mi je rekao da su se Ljubo i on sprijateljili u zatvoru, i da je Ljubo poručivao namirnice iz kantine za njih obojicu”, objasnila je.

Tvrdila je i da je stekla utisak da je Jovanović radio po nečijem nalogu, iako je on to stalno negirao.

Niko od svjedoka nije mogao potvrditi da je Jovanović imao veze sa dvostrukim ubistvom u centru Podgorice. Ipak, svjedoci sa kojima je razgovarao rekli su da je na taj dan, kao i danima ranije bio nervozan. U njegovom stanu više puta je viđena silikonska maska koja se navlačila preko čitave glave.

Istražitelji su primjenom mjera tajnog nadzora otkrili brojne sumnjive komunikacije između optuženih, ali i njihovih prijatelja. Komunikacija se uglavnom odvijala oko dogovaranja pospova, novca, a nerijetko su se oslovljavali šifrovanim imenima. Zbog toga su i pokrenute istrage kako bi se provjerilo sa kim su bili u komunikaciji i sa kim su sve sarađivali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.