Radi se na lokalnoj infrastrukturi u Bijelom Polju: Novi zidovi, ograde, zaštitni stubići
Foto: Opština Bijelo Polje

Radi se na lokalnoj infrastrukturi u Bijelom Polju: Novi zidovi, ograde, zaštitni stubići

U Bijelom Polju se aktivno radi na poboljšanju lokalne gradske i prigradske infrastrukture. Osim kapitalnih i projekata od posebnog značaja za opštinu realizuju se i mjere na poboljšanju lokalne infrastrukture - popravka, farbanje ograde na mostovima i zaštitnih stubića i sanacija pješačkih staza u gradskoj zoni.

Kako je saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, u sklopu realizacije Programa uređenja prostora za 2018.godinu, izvode se radovi  u ul III sandžačke brigade na izgradnji AB zida na klizišta u Ulici III sandžačke brigade (ispod kuće Peroševića). 

"Izgradnja AB zida je bila potrebna, a planirana je Programom iz razloga pojave klizišta, opasnosti oštećenja trupa magistralnog puta E 763 kao i ugrožavanjem lokalnog priključnog puta ka naselju Rakonje ispod malog podvožnjaka. U neposrednoj blizini ove lokacije nalazi se željeznička pruga i put prema jednom od najvećih naselju u bjelopoljskoj opštini", saopšteno je.

Ogradeitrotoari3

Foto: Opština Bijelo Polje

Saobraćaj se u ovoj ulici  (na dionici od bivšeg Auto moto saveza do objekta Peroševića) u periodu od 11.10.2018. do 11.11.2018. godine odvija jednom trakom, a radove izvodi kompanija Čoković d.o.o. iz Bijelog Polja.

Ogradeitrotoar4

Foto: Opština Bijelo Polje

Osim ovih radova, trenutno se izvode radovi na postavljanju i farbanju zaštitnih ograda i popravci trotoarskih staza u ulicama Milorada Šćepanovića, Slobodana Penezića u Pruškoj i na nekoliko problematičnih lokacija u gradu u blizini škola.

"Ograda na mnogim mjestima nije postojala ili je postojeća bila iskrivljena ili probijen, a radi se i na sanaciju pješačkih staza u gradskoj zoni", kažu iz lokalne uprave BIjelog Polja.

Ogradamost1

Foto: Opština Bijelo Polje

U Kanjama, Bistrici, Raklju, Ravnoj Rijeci, Kisjelim Vodama, kao i kod Auto moto društva izvode se radovi po pitanju saobraćajne infrastrukture na postavljanju i farbanju ograda na mostovima.

"Postavljena je i zaštitna ograda na mostu u Voljavcu u blizini Ušća, tako da se mještani i građani koji posjećuju ovo mjesto osjećaju mnogo sigurnije. Radove izvodi kompanija Inženjering promet d.o.o., Bijelo Polje.

Ostvarivanjem ovih aktivnosti predviđenih Programom uređenja prostora za 2018. godinu kroz realizaciju pomenutih mjera iz sekcije - Lokalna infrastruktura postiže se, veća bezbjednost djece, roditelja i ostalih učesnika u saobraćaju  i stvara ljepši životni ambijent", navodi se u saopštenju.

Nosilac ovih aktivnosti su Direkcija za izgradnju i investicije i Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje.

Komentari

Komentara: (1)

Manjina

21. 10. 2018 - 09:23

A sta je sa dionicom puta Strojtanica-Oluja, jedini neosvijetljeni i nerekonstruisani dio puta. Mjesto gde djeca svakodnevno putuju do škole. Zbog čega se sve radi do ove dionice i od ove dionice...
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.