Protivnici Bregzita okupili su se u Londonu zahtjevajući novi referendum
Foto:Beta

Protivnici Bregzita okupili su se u Londonu zahtjevajući novi referendum

Protivnici Bregzita okupili su se u centru Londona zahtjevajući novi referendum, o budućem sporazumu o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Hiljade Britanaca su iz raznih djelova zemlje došle u 150 autobusa u London, gdje će poslije povorke kroz centar protestovati ispred Parlamenta, prenosi Beta.

Član Doma lordova, laburista Endrju Adonis rekao je da su "ovonedjeljni haos i konfuzija oko pregovora sa EU o Bregzitu, razotkrili da će i trenutno najbolji mogući sporazum biti loš za Veliku Britaniju".

"Birači neće ni oprostiti, ni zaboraviti ako poslanici dozvole nastavak ovog bijednog procesa Bregzita, bez omogućavanja građanima da izraze stav", naveo je lord Adonis.

Velika Britanija treba da izadje iz EU 29. marta 2019. godine, ali pregovori o uslovim razlaza još nisu okončani, zbog neslaganja dvije strane o više pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.