Novi recept za palačinke umućene s vrelom vodom
Foto: Profimedia

Mekše i ljepše nego ikad

Novi recept za palačinke umućene s vrelom vodom

Kada su u pitanju palačinke najviše nas plaši strah od neuspjeha zbog tijesta koje pravimo, ali sa novim receptom sa vrelom vodom i početnice će biti na sigurnom.

Sastojci: 1 jaje, 150 g brašna, trećina kašičice sode bikarbone, pola šolje vrele vode, 1 šolja kisjelog mlijeka, trećina kašičice soli, 1 kašika ulja. 

Priprema: Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodatikiselo mlijeko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smjesa. 

Takođe uz neprestano mućenje dodajte sodu bikarbonu prethodno rastvorenu u vreloj vodi. Smjesa sada treba da bude srednje gustine. Ostavite da odstoji pet minuta, pa počnite da pečete palačinke na zagrijanom tiganju sa nelepljivim dnom, koji ste malo namastili uljem ili puterom. 

Napomena: Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vrijeme je da je okrenete na drugu stranu i ravnomjerno ispečete.

Sti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.