Uvedite OVO pravilo i poboljšajte svoj brak
Ilustracija, Foto: Adis Ramović

Trodnevno pravilo

Uvedite OVO pravilo i poboljšajte svoj brak

Znate li za onu "svakog gosta tri dana dosta"? Sada je pravo vrijeme da tu uzrečicu počnete smatrati pravilom.

Naime, psiholozi su dokazali da svaka posjeta vašem domu koja traje duže od tri dana vrlo lako može narušiti sklad i harmoniju vašeg odnosa, iscrpiti vas fizički i mentalno te vas navesti na svađe oko stvari oko kojih se inače sporazumno dogovarate. 

Iako vam se ovo možda čini kao situacija koju je nemoguće izbjeći i ne možete ni zamisliti način na koji bi gostima saopštili da nisu dobrodošli na duže od tri dana, ipak se ovdje radi o održavanju zdravog bračnog odnosa. 

Kako vi ili vaš suprug ne biste bili isfrustrirani jer morate nedjelju dana hodati potpuno obučeni u vlastitom domu, ili zato što morate dvostruko više čistiti i kuvati, pokušajte pronaći način kako ćete reći gostima za novo pravilo a da ih ne uvrijedite. 

Vjerujemo kako se većina njih neće naljutiti, a jedino što možete očekivati zauzvrat je jednak tretman, što se čini poprilično pravednim. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.