Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu
ilustracija

Od sledeće godine

Vimbldon uvodi taj-brejk u odlučujućem setu

Ol Ingland Klab (All England Club) saopštio je danas istorijsku odluku od sledeće godine će se na Vimbldonu igrati taj-brejk u odlučujućem setu.

Taj-brejk u odlučujućem setu igraće se od rezultata 12:12 u gemovima, a novo pravilo će se primjenjivati u svim kategorijama. 

Ovom promjenom, Vimbldon je postao drugi grend slem turnir u kojem će se igrati taj-brejk u odlučujućem setu, s tim da taj-brejk na Otvorenom prvenstvu SAD počinje pri rezultatu 6:6.

Džon Izner i Nikola Mau su 2010. godine odigrali najduži meč u istoriji Vimbldona. Taj meč je trajao više od 11 sati tokom tri dana, prije nego što je Amerikanac u poslednjem setu pobijedio sa 70:68.

Izner je, takođe, bio dio i drugog najdužeg meča u istoriji Vimbldona. On je ove godine u polufinalu igrao protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, a peti set tog meča trajao je tri sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.