Provjerite da li je vaš Fejsbuk nalog među 30 miliona hakovanih
ilustracija

Društvene mreže

Provjerite da li je vaš Fejsbuk nalog među 30 miliona hakovanih

Fejsbuk je svim korisnicima omogućio da odmah provjere da li im je nalog hakovan u poslednjem napadu, u kojem je ugrožena onlajn bezbjednost najmanje 29 miliona korisnika. Među ukradenim podacima su korisnička imena, kontakt informacije, mjesto življenja, mjesta s kojih su se prijavili na mrežu, lokacije, mejl adrese, brojevi telefona, pol, religija, podaci o uređajima povezanim na Fejsbuk i mnogi drugi.

Ako ne provjerite nalog odmah, a hakovan vam je, Fejsbuk će vam u narednih nekoliko dana poslati poruku o tome.

Klikom na OVAJ LINK preći ćete na Fejsbuk Help stranicu, na kojoj će vam odmah biti saopšteno da li vam je nalog hakovan, ako jeste - koji sve podaci s njega, ali i da vam nalog nije hakovan, ako je to slučaj. Nažalost, ovaj link je dostupan isključivo na “velikim“ svjetskim jezicima, pa pošto srpski nije među njima, za naš region Facebook će vam ponuditi informacije na engleskom jeziku (iz padajućeg menija možete da izaberete i neki drugi, podržani jezik).

Navodno, niko nije zloupotrijebio ovu Fejsbuk  ranjivost (još uvijek), a kompanija je preduzela korake za obezbjeđivanje naloga, pa nema potrebe da resetujete svoju lozinku. Ipak, neke bezbjednosne kompanije, poput Avast-a, savjetuju da izbrišete brojeve telefona sa naloga, promijenite aktivne mejl adrese na one, koje ćete koristiti samo za Fejsbuk i da svakako zamijenite lozinke.

Fejsbuk  tim je naveo da je FBI uključen u istragu ovog slučaja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.