Đokić: Realizuje se još jedan dio izbornog programa Socijaldemokrata
Emil Đokić

Đokić: Realizuje se još jedan dio izbornog programa Socijaldemokrata

Socijaldemokrate Crne Gore pozdravile su najavu osnivanja novog državnog preduzeća koje će upravljati šumama.

"Ističemo da je ovim činom još jedan segment našeg izbornog programa koji smo ponudili građanima Crne Gore uoči parlamentarnih izbora 2016. godine ostvaren i postao sastavni dio razvojnih politika Vlade. Naša ponuda građanima koja je obuhvatala navedenu promjenu modela gazdovanja šumama imala je za cilj rast zaposlenosti, ravnomjeran regionalni razvoj, rast izvoza finalnih proizvoda, povećanje učešća istih na tržištu i rast konkurentnosti crnogorske privrede", istakao je predsjednik Omladine Socijaldemokrata Emil Đokić.

U SD-u kako kaže smatraju da bi, adekvatnom poslovnom politikom, novo državno preduzeće moglo pozitivno uticati na rast drvne industrije u Crnoj Gori, a samim tim i na rast prerađivačke industrije sa akcentom na finalnu proizvodnju.

Osim toga, infrastruktura u šumskim područjima prema riječima Đokića, treba da bude projektovana na način koji je najmanje štetan za šumsko stanište, vodeći brigu o svim, a posebno ekološkim vrijednim dijelovima ekosistema utvrđenim posebnim propisima.

Time će se kako dodaje, izbjeći problemi devastacije seoskih puteva koji su naročito značajni za stanovništvo na ovim područjima.

"Upravo činjenica da Socijaldemokrate ispunjavaju data obećanja, poput osnivanja i Fonda za kvalitet i talente kao jednog od efikasnih mehanizama za uspostavljanje sistemske brige o najboljim učenicima i nastavnicima, predstavlja jedan od ključnih razloga konstantnog porasta podrške našoj partiji iz izbora u izbore koja je za samo godinu i po dvostruko uvećana i sada je na nivou od preko 25.000 birača", poručuje Đokić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.