Podgorica: Za jednu noć dva bombaška napada

Nema povrijeđenih, pričinjena materijalna šteta

Podgorica: Za jednu noć dva bombaška napada

Podgorička policija radi na rasvjetljavanju dva bombaška napada koji su se u noći 15. oktobra dogodili na teritoriji glavnog grada. Eksplozije su odjeknule ispred kuća Viktora Berišaja i Vuka Brajovića.

 Oba slučaja policiji su prijavili građani. Prilikom detonacija, srećom, nije bilo povrijeđenih ali je pričinjena materijalna šteta.

Prvo je u noći između 15. i 16. oktobra bačena eksplozivna naprava na kuću Brišaja u Tuzima, nakon čega je on pozvao policiju. Od jake detonacije oštećena mu je fasada na kući, kao i automobil “Ševrolet”, koji je bio parkiran u dvorištu. Istražitelji su na licu mjesta pronašli djelove ručne bombe.

Nakon nekoliko sati, detonacija je odjeknula i u dvorištu Brajovića. Utvrđeno je da je u pitanju improvizovana eksplozivna naprava, koja je takođe pričinila materijalnu štetu.

O oba bombaška napada obaviješteno je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je pokrenulo istrage.

Tokom 2017. godine registrovano je 37 krivičnih djela počinjenih aktiviranjem eksplozivnih naprava, dok je podmetanje požara zabilježeno u čak 119 slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.