Luštica Bay sajam jesenjih boja
Foto: Luštica Bay Montenegro

Održaće se 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju

Luštica Bay sajam jesenjih boja

Cjelodnevna manifestacija „Luštica Bay sajam jesenjih boja“ biće održana u subotu, 27. oktobra na više lokacija na šetalištu u Marina naselju, uz učešće poljoprivrednih proizvođača, učenika osnovnih škola „Branko Brinić“ iz Radovića i „Drago Milić“ iz Tivta, te srednje mještovite škole „Mladost“ i folklornog društva Kadena.

Manifestacija podrazumijeva promociju knjige, slikarsku koloniju, reviju domaćih delicija, nastup folklora i koncert.

Osmišljavanje bogatog programa, interesantnog kako posjetiocima tako i stanovništvu iz našeg okruženja je u našem fokusu. Želimo da svi uživaju u Luštici Bay, njenoj ponudi, pejzažu, i događajima koje ima da ponudi, saopšteno je iz marketinga „Luštica Development“.

Ističu da će na„Jesenjoj trpezi“, u okviru festivala, domaće gastronomske specijalitete predstaviti tivatski i nikšićki proizvođači okupljeni u Agro klasteru.

Ljubitelji jesenjeg pejzaža u mediteranskoj atmosferi moći će da uživaju u bojama ovog godišnjeg doba koje će na platnima tokom slikarske kolonije „Nijanse jeseni“ naslikati učenici dvije osnovne škole i srednjoškolskog centra iz Tivta. Radovi učesnika kolonije će biti prikazani tokom izložbe povodom Dana Opštine Tivat, 21. novembra, kažu iz Luštice.

Dodaju da će mališani iz Radovića, okupljeni u kulturno-umjetničkom centru „Kadena“ prirediće reviju folklornih igara a koncert „Bluz na promenadi“ izvešće kotorska bluz grupa Light Under the Black Mountain.

Pojašnjavaju da će „Luštica Bay sajam jesenjih boja“ početi sa promocijom knjige „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“, dr Ilije Morica. Kažu da se radi o pionirskom istraživačkom poduhvatu koji na jasan teorijsko-metodološki, sistematičan  i originalan način, kroz prizmu marketing filozifije, pristupa problematici razvoja ruralnog turizma. I dodaju da autor pri tome uzima u razmatranje potrebe i želje turističke tražnje, specifičnosti Crne Gore kao turističke destinacije, uslove života i privređivanja u ruralnim područjima, specifičnosti ruralno-turističkog biznisa i globalne trendove na turističkom tržištu.

Ističe se da je porodica Moric jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično naslijeđe, koja se bavi maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede, a takođe  i kroz rad, zalaganje i profesionalno istraživanje doprinosi pozicioniranju i daljem razvoju kulturnog i tradicionalnog potencijala poluostrva Luštica i stavljanja u svrhu brojnih turističkih posjeta.

Pojašnjavaju da oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje. I dodaju da su ovog ljeta su otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.