Morvai: Zaboravite ulazak u EU 2025.
Hedvig Morvai

Evropski fond

Morvai: Zaboravite ulazak u EU 2025.

Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai ističe da treba zaboraviti 2025. godinu kao datum za ulazak Zapadnog Balkana u EU.

Ona je istakla i da se tako treba odnositi jer nije moguće ostvariti cilj do tada i on ne motiviše,prenosi B92. 

Takođe, kako navodi, region ne odrađuje svoj dio posla, a EU nije spremna da promijeni pristup prema regionu, jer se i sama suočava sa teškim izazovima. 

Ona ističe značaj regionalne saradnje i kaže da je to sredstvo za razvoj regiona, a ne cilj sam po sebi. 

“Treba iskoristiti regionalnu saradnju da riješimo neka teška pitanja”, rekla je Hedvig Morvai. 

Ona je ocijenila da je na početku godine bilo nekih pozitivnih koraka u regionu, i sa strane EU, ali da se sada ponovo nalazimo tamo gdje smo i bili.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.