Najmanje se radilo u Ministarstvu zdravlja, Marković: Ministri ipak da
Foto:Twiter@VladaCG

Zadovoljan učinkom Vlade

Najmanje se radilo u Ministarstvu zdravlja, Marković: Ministri ipak da "dodaju gas"

Premijer Duško Marković pozvao je ministre crnogorske Vlade da "dodatno daju gas" i ne propuste ni jednu prilku koja se ukaže.“, objavljeno je na Twiter nalogu Vlade.

Vlada Crne Gore je na današnjoj 94. sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, usvojila Izvještaj o realizaciji Programa rada Vlade Crne Gore za 2018. godinu, zaključno sa III kvartalom, sa Izvještajem o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore za I i II kvartal 2018. godine prema kojem je učinak Vlade 80,3 odsto predviđenih obaveza.

U Izvještaju je navedeno da je Vlada, pored tema predviđenih Programom rada Vlade Crne Gore za 2018. godinu, razmotrila u prva tri kvartala ukupno 1.192 teme i to: 32 predloga zakona, 1 nacrt zakona, 45 uredbi, 250 odluka, 1 strategiju, 255 informacija, 82 izvještaja, 11 ugovora, 132 platforme, dala mišljenje ili saglasnost na 5 predloga zakona, 3 odluke, 17 inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti, 4 amandmana i razmotrila 354 drugih tema iz nadležnosti Vlade.

Marković je ocijenio pozitivnim učinak u prva tri kvartala ali je zatražio od ministara dodatni angažman i napor kako u ostvarenju planiranih obaveza pogotovo onih u vezi sa evropskim integracijama, ne bi bila propuštena ni jedna šansa koja se ukaže.

Untitled

Ministarstvo zdravlja nalazi se na dnu liste sa realizovanih 28,6 odsto projekata od planiranih.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je, obrazlažući procenat izvršenja tog ministarstva upoznao Vladu sa činjenicom da je od pet pripremljenih zakona koji su dostavljeni Evropskoj komisiji na mišljenje tokom proteklih dana dobijen odgovor za četiri zakona čime su se stekli uslovi da se ovi zakoni nakon dodatnog usaglašavanja sa Evropskom komisijom nađu u vladinoj proceduri.

100% obaveza predviđenih u periodu od prvog do trećeg kvartala 2018. godine realizovali su Kancelarija za evropske integraije,Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo nauke i Ministarstvo sporta. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.