Policija Hamburga upozorila: Čuvajte se lijepo obučenih žena sa Balkana!
ilustracija

Policija Hamburga upozorila: Čuvajte se lijepo obučenih žena sa Balkana!

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno odjevenim ženama koje dolaze sa Balkana, iz Hrvatske, Srbije, te zi Moldavije, jer vjerovatno se radi o prevarantima koje “operišu” po elitnim dijelovima grada i traže svoje žrtve.

To su zaključili prema informacijama dobijenim iz istraživanja Mihaela Nojman, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prevare i krađe, piše Fenix-magazin.de.

“Žene koje u Njemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga prevariti i opljačkati, a kad to učine, nestaju. Na primjer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Eppendorf i Winterhude. Odjevene su u skupe odjevne predmete i sa sobom nose lažne Gucci torbe u kojima se nalazi njihov “alat”. Ostvaruju dobar odnos sa komšijama, gotovo prijateljski, lako im je ući u njihove kuće i stanove, posmatraju, traže skupocjene predmete, a onda kradu”, kazao je Nojman za Bild, prenosi Radio Sarajevo.

Nojman otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinioci krađa i prevara, ali sad žene to čine u većem broju.

“Dobro i moderno odjevene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se vjeruje”, objašnjava Nojman, prenosi Max portal.

Policija je objavila i kako je u avgustu ove godine zabilježeno 363 slučaja pljačke porodičnih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U septembru su zabilježili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučaja krađe i provala.

Bild je objavio i fotografiju tri mlade djevojke iz Bugarske koje su u 2017.godini počinile niz krađa u elitnoj četvrti Harvestehudeu u Hamburgu. Djevojke su odjevene u markiranu odjeću. Nikad nisu uhvaćene.

Policija je najavila raciju koju će sprovesti tokom oktobra.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.