Dobri politički odnosi CG i Kosova
Demiri i Husović

Husović primio Ministra za regionalni razvoja Republike Kosovo Rasima Demirija

Dobri politički odnosi CG i Kosova

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović sastao se danas sa delegacijom Ministarstva za regionalni razvoja Republike Kosovo na čelu sa ministrom Rasimom Demirijem.

“Raduje me da smo se danas u ovom sastavu sastali u Podgorici i što imamo priliku da razgovaramo na temu regionalnog razvoja. Smatram da je to još jedan korak približavanja i produbljivanja saradnje između Crne Gore i Kosova. Dobri politički odnosi dvije države biće dodatno unaprijeđeni kada dođe do bolje ekonomske i regionalne saradnje” – kazao je Husović.

On je upoznao goste sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori. Takođe, upoznao je goste sa zakonskim okvirom koji se tiče politike regionalnog razvoja u Crnoj Gori, kao i sa usvojenom strategijom regionalnog razvoja i akcionim planovima za praćenje realizacije strategije. Sva to je omogućilo da imamo značajna ulaganja u infrastrukturne i razvojne projekte, prvenstveno na Sjeveru Crne Gore. 

“S' obzirom da je Crna Gora značajno napredovala u evro-atlanskim integracijama kao i na polju politike regionalnog razvoja, nudimo se da prenesemo svoja iskustva i da sarađujemo na svim poljima kako bi zajednički napredovali u tim procesima koji su od velikog značaja za obje države” – istakao je Husović.

Ministar Demiri je zahvalio na toploj dobrodošlici i iskazao zadovoljstvo što Crna Gora i Kosovo imaju veoma dobre odnose i kao plod tih dobrih odnosa došlo je do današnjeg sastanka.

“Mi smo novo ministarstvo u Vladi Republike Kosovo, i formiranje ministarstva je proizašlo iz realne potrebe ujednačenijeg razvoja svih pet regiona na Kosovu. U tom smislu, spremni smo na saradnju sa vašim kabinetom kao i sa institucijama koje se bave ovim pitanjem u Crnoj Gori kako bi mogli primjeniti vaša iskustva” – kazao je Demiri.

Ministar Demiri je upoznao potpredsjednika Husovića sa organizacijom i načinom rada ministarstva na čijem je čelu kao i sa postignutim rezultatima ostvarenim u prethodnom periodu.
Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu poseban akcenat treba staviti i na prekograničnu saradnju opština dvije države, gdje bi se mogli realizovati značajni projekti iz oblasti kulture i turizma posredstvom fondova Evropske unije. U tom smislu, dogovoreno je dodatno angažovanje koje će dati dodatan podsticaj lokalnim samoupravama da sa više kapaciteta priđu zajedničkoj izradi prekograničnih projekata.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Kosova u Crnoj Gori Skender Durmishi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.