Obješen ubica šestogodišnje djevojčice iz Pakistana
Foto: EPA

Njegovom ubistvu prisustvovali otac djevojčice i druga rodbina

Obješen ubica šestogodišnje djevojčice iz Pakistana

Muškarac optužen za silovanje i ubistvo šestogodišnje Pakistanke Zainab Ansari je obješen.

Irman Ali, koji je uhapšen nakon što je tijelo djevojčice nađeno na smetlištu, pogubljen je u Lahoreu u srijedu, saopštila je policija.

Njegovom ubistvu prisustvovali su otac djevojčice i druga rodbina, piše BBC.

Inače, nakon što je osuđen na smrt zbog ubistva i silovanja Zainab, Ali je optužen i za zločine nad još šest djevojčica. 

Da podsjetimo, Zainab je nestala 4. januara, a njeno tijelo nađeno je pet dana kasnije na deponiji. 

Policija je saopštila da je postojalo nekoliko sličnih ubistava djece u prethodne dvije godine u Kasuru, ali da se njeno ubistvo pokazalo kao kritična tačka.

Zločin je doveo do protesta u Pakistanu, a dvije osobe izgubile su život u sukobima. 

322683pakistan01apbkbangashff

Roditelji ubijene djevojčice, foto: AP

Porodica šestogodišnje djevojčice navela je da policija nije preduzela nikakve akcije u toku pet dana kada je djevočica nestala do dana kad je njeno tijelo nađeno.

Upravo je njena porodica, ne policija, i došla do video snimka na kojem su zabilježeni poslednji trenuci života djevojčice. Na tom snimku zabilježeno je da je djevojčica u pratnji muškarca. 

Irman Ali (24) uhapšen je 23. januara na osnovu DNK dokaza. U februaru je osuđen na smrt.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.