Zahvalnica Kašćelanu za podršku u organizovanju Dana Vojske Crne Gore

Zahvalnica Kašćelanu za podršku u organizovanju Dana Vojske Crne Gore

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković uručio je gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Kašćelanu zahvalnicu za podršku u organizaciji Dana Vojske Crne Gore.

Dan Vojske Crne Gore obilježen je prvi put na Cetinju 5. oktobra na Trgu kralja Nikole, u prisustvu najviših zvanica iz državnog vrha - predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, članova Vlade, predstavnika diplomatskog kora, i drugih zvanica iz političkog, društveno-ekonomskog i kulturnog života.

Kašćelan i pukovnik Brajković ocijenili su da je Dan vojske organizovan na visokom nivou, te da je za svaku pohvalu to što je događaj imao veliki odziv i podršku javnosti.

Gradonačelnik je kazao da bi Vojska trebalo da nastavi sa organizovanjem ovakvih i sličnih događaja na Cetinju, a sve u cilju očuvanja slobodarske tradicije i jačanja nacionalnog identiteta. U tom smislu razgovarano je i o mogućnosti da na Cetinju svake godine bude organizovana ceremonija polaganja zakletve novih vojnika, saopšteno je iz Prijestonice.

Podsjećamo, u okviru proslave Dana Vojske, Vojska Crne Gore je u Njegoševoj ulici i na Studentskom trgu imala izložbu vojnog naoružanja i opreme. Posebna atrakcija za posjetioce bila su tri helikoptera Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, koji su sletjeli na plato kod Studentskog doma, a potom i nadletjeli trg dva puta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.