Kraljevina Lesoto nije povukla priznanje o nezavisnosti Kosova
Priština, foto: N1

Kraljevina Lesoto nije povukla priznanje o nezavisnosti Kosova

Informaciju da je Kraljevina Lesoto povukla priznanje nezavisnosti, kosovsko Ministarstvo inostranih poslova ocijenilo je "dijelom destruktivnog ponašanja Srbije" sa ciljem stvaranja lažnih vijesti i širenja propagande.

Sada je potvrđeno da su izjave Srbije u vezi sa navodnim povlačenjem priznanja od zemalja kao što su Gvineja Bisao, Liberia i Gana nikada nijesu bile istinite, već izmišljotine i mašta nekih pojedinaca u Beogradu", navodi se u saopštenju MIP-a Kosova.

Ističe se da je krajnje vrijeme da lideri u Srbiji shvate da "uspjesi Kosova, kao onaj u Jermeniji ne mogu da se zaustave niti da ostanu u tajnosti".

"Naprotiv, upravo su neke od zemalja za koje je Srbija imala pretenzija da ponovo razmatraju pitanje priznanja bile za unapređenje statusa Kosova od zemlje posmatrača u zemlju pridruženog člana", kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da MIP Kosova sa pažnjom prati i analizira i posljednje izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izjavama da zapadne zemlje snažno podržavaju Kosovo u namjerama za učlanjenje u druge međunarodne organizacije.

Ukazujući da Kosovo i zapadnoevropske države nastavljaju angažovanje na učlanjenju Kosova u međunarodne organizacije, MIP Kosova je naveo da je dokument o navodnom povlačenju priznanja Kosova od strane Lesota "proizveden u Beogradu da se plasira lažna vijest, upravo u vrijeme kada je Kosovo u punoj ofanzivi postajanja snažnim međunarodnim faktorom, za šta srpska diplomatija nema ni jedan instrument da je omete".

Dačić je u saopštenju naveo da je primio verbalnu notu ministrа spoljnih poslovа te kraljevine, u kojoj jаsno stoji dа Lesoto povlаči sve prethodne odluke "koje se mogu interpretirаti tаko dа ona priznаje takozvano Kosovo".

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.