Prijestonica i Univerzitet Adriatik potpisali Sporazum o saradnji
Nikić i Kašćelan

Prijestonica i Univerzitet Adriatik potpisali Sporazum o saradnji

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i rektor Univerziteta Adriatik Stevo Nikić potpisali su danas Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

Potpisnici Sporazuma istakli su da će nastojati da grade međusobne veze na bazi zajedničkog i opšteg društvenog interesa, saopšteno je iz Prijestonice.

"Sporazum omogućava saradnju Prijestonice Cetinje i Univerziteta Adriatik kroz podsticanje zajedničkih istraživanja, seminara i međunarodnih konferencija, razvoj studijskih programa i programa cjeloživotnog učenja Univerziteta i njegovih članica na području Prijestonice, uključujući i razvoj javno-privatnog partnertstva po tom osnovu, razmjenu znanja i naučnih informacija kroz recipročnu razmjenu naučnih i stručnih publikacija, akademskog materijala, stručnih izvora i drugih resursa", navodi se u saopštenju.

Namjera potpisnika Sporazuma jeste i da ohrabre zajedničko učešće u akademskim, naučnoistraživačkim i stručnim projektima i aktivnostima sa drugim akademskim i projektnim partnerima i ostalim izvorima finansiranja, uključujući i neprofitne i akademske projekte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.