Cetinje: Policija privela
Foto:IN4S

Cetinje: Policija privela "Noćne vukove" iz pratnje patrijarha

Crnogorska policija je isključila iz pratnje patrijarha Irineja i Jovana četvoricu pripadnika organizacije bajkera „Noćni vukovi“, bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, saopšteno je Pobjedi iz policije.

Srpska pravoslavna crkva angažovala je juče kao lično obezbjeđenje za patrijarhe Irineja i Jovana četvoricu pripadnika organizacije bajkera „Noćni vukovi“, bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Oni su visoku crkvenu delegaciju dočekali na podgoričkom aerodromu i odatle ih do Cetinja pratili na motociklima.

 „Policija je shodno najavi dolaska nadležna da obezbijedi dolazak patrijarha, kretanje i boravak u Crnoj Gori na tri lokacije – Cetinjski manastir, Manastir Ostrog i Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Policija je primijetila da imaju obezbjeđenje, četiri osobe na motorima. Na Cetinju smo ih isključili iz njihove pratnje„, kazao je izvor Pobjede.

Kako je sinoć prenio portal In4s.net privedeni su vođa kluba Vukoman Bulatović, njegov zamjenik Željko Vukčević, sekretar kluba Željko Obradović i član Goran Tijanić, koji je istovremeno i službenik Mitropolije crnogorsko-primorske, a koji su na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske bili u pratnji patrijarha Antiohije i cijelog Istoka Jovana X i srpskog patrijarha Irineja. 

Nakon priovođenja, zadržani su pet sati u prostorijama Centra bezbjednosti Cetinje, a kako je Bulatović rekao, oni su bili u pratnji na poziv Mitropolije kao i nekoliko puta prije toga.  

„Lokalni policajci su bili korektni prema nama, uzeli su izjave i raspitivali se zašto pratimo patrijarhe. Valjda su se uplašili da mi predstavljamo opasnost za njih, što je apsurd", rekao je Bulatović.

Nocnivukovivukoman005IN4S

Foto:IN4S

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.