Međunarodni dan seoskih žena

Nikšić: Djeca na pijaci ženama poklanjala cvijeće

U Nikšiću je danas obilježen, 15. oktobar, Međunarodni dan seoskih žena.

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, kao i Svjetskog dana pješačenja, koji se obilježavaju 15. oktobra, Biciklistički klub „Perun“ iz Nikšića, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, već četvrtu godinu zaredom organizuje obilazak žena preduzetnica na Gradskoj pijaci, kao i pješačku turu u zaštićenom području park šume Trebjesa.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je aktivnost civilnog sektora, prepoznajući važnost isticanja značajne uloge koju žena ima u poljoprivredi i proizvodnji hrane, posebno sa aspekta održavanja i napretka porodičnih gazdinstava, kao i života u ruralnim područjima Crne Gore. Cilj je da se i na ovaj način doprinise osnaživanju seoskih žena i njihovom podsticanju da iskoriste raspoložive mogućnosti za dalji razvoj preduzetništva - istakli su iz tog resora.

Osim predstavnika kluba “Perun” u akciji su učestvovali učenici Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović” sa nastavnicama i djeca iz vrtića “Kosovka djevojka - Dragan Kovačević”, sa vaspitačima.

Djeca su posjetila žene preduzetnice na Gradskoj pijaci, razgovarala sa njima i u znak pažnje i uvažavanja poklonili im po buket cvijeća. Zauzvrat, mališani su nagrađeni domaćim kvalitetnim i zdravim proizvodima, zagrljajem i osmjehom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.