Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Nijesmo umiješani u pokušaj terorizma u Crnoj Gori
Moskva

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Nijesmo umiješani u pokušaj terorizma u Crnoj Gori

Rusko ministarstvo spoljnih poslova, na čijem je čelu Sergej Lavrov, odbacilo je optužbe da je ta zemlja umiješana u pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan izbora 2016.

“Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije.

On već dvije godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU. Kao što smo već u više navrata rekli, ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito djelo i vjeruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne”, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Tass.

Kako su dodali, advokati odbrane su na jednom od suđenja predstavili odgovor ruskog ministarstva spoljnih poslova o boravku u Moskvi jednog od ključnih svjedoka Saše Sinđelića. Katnić je na to rekao da je ovaj dokument stvorio GRU kako bi otrovao stranke u postupku, te je zatražio da se hemijski testira dokument, kako bi se pronašli eventualni tragovi Novičoka.

“Ovo ponašanje glavnog specijalnog tužioca jasno ilustruje tužno stanje pravosuđa Crne Gore”, navodi rusko ministarstvo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.