Žabljak dobio prvi električni autobus (FOTO)
Foto: Tviter

Donacija NLB banke

Žabljak dobio prvi električni autobus (FOTO)

NLB Banka donirala je danas Opštini Žabljak prvi električni autobus u Crnoj Gori koji će, kako je saopšteno, služiti za prevoz turista od centra grada do Nacionalnog parka Durmitor, tokom ljeta i do skijališta Savin kuk i Javorovača tokom zimske sezone.

Glavni izvršni direktor NLB Banke u Podgorici, Martin Leberle, rekao je da je ta banka, u želji da doprinese očuvanju prirode za generacije koje dolaze, odlučila da donira opštini Žabljak prvi električni autobus na ovim prostorima.

"Elektromobilnost danas mijenja svijet, a mi smo ponosni da možemo doprinijeti važnom razvoju Crne Gore kao NLB Banka", istakao je Leberle.

On je podsjetio da čuvanje životne sredine oduvijek ima svoje mjesto na agendi društveno odgovornog djelovanja NLB Banke.

"Jedan od značajnijih projekata banke na polju zaštite životne sredine je “Obradujmo prirodu” koji je NLB Banka realizovala u proteklih  osam godina u saradnji sa Nacionalnim parkovima Crne Gore i Ministarstvom prosvjete. Danas smo prirodu „obradovali“ vozilom koje će doprinijeti smanjenju zagađenja i štetne emisije gasova", naveo je Leberle, prenosi PR Centar.

DpjSQxaW4AEzoJK

Foto: Tviter

Prema njegovim riječima, NLB banka u ovoj donaciji vidi višestruku korist za građane Žabljaka i turiste, navodeći da će Žabljak sada turistima između ostalog moći da ponudi obilazak Nacionalnog parka Durmitor u savremenom vozilu »koje već postaje uobičajeno sredstvo transporta u zapadnim zemljama«.

"Ovo će, siguran sam, uticati i na povećanje broja turista koji žele da uživaju u netaknutoj prirodi", istakao je Leberle.

Prema njegovim riječima, pored zaštite životne sredine, strateško opredjeljenje NLB Banke je ulaganje u obrazovanje i finansijsko opismenjavanje građanja, te razvoj i afirmacija sporta. 

DpjSgI0XoAAmvT3

Foto: Tviter

"Ove godine Banka je Premium sponzor našeg Euroligaša, košarkaškog kluba Budućnost Voli, i s pravom možemo reći da NLB Banka istinski vraća zajednici u kojoj posluje", istakao je Leberle.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, kazao je da je inicijativa povodom električnog autobusa potekla u januaru, navodeći da je za manje od godinu donacija realizovana.

„Dobili smo jednu ne samo vrijednu donaciju, nego smo sa ovim poslali poruku da će Žabljak biti oaza mira, oaza čistoće, kvalitetne i zdrave ponude, ne samo za građane Žabljaka, nego i za sve koji dolaze na Žabljak. Vjerujem da ćemo ovakvih autobusa ili sličnih u narednom periodu imati više i da će ovo biti prepoznata turistička ponuda Žabljaka“, istakao je Marković.

Predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević, ocijenio je da je nabavka minibusa na električni pogon od izuzetnog turističkog značaja i važnosti za očuvanje prirode.

DpjSblaXgAAcrvL

Foto: Tviter

„Planirano je da se istim, u toku zimske sezone, organizuje prevoz turista iz grada do skijališta Javorovača i Savin kuk, a u toku ljeta, do najpoznatijeg izletišta u Žabljaku – Crnog Jezera“, naveo je Vukićević.

On je kazao da lokalna uprava sada ima obavezu, da zajedno sa Nacionalnim parkom Durmitor i lokalnom turističkom organizacijom, što bolje ispromoviše ovaj projekat i organizuje adekvatno korišćenje električnog minibusa.

Ceremoniji uručena donacije prisustvovao je ambasador Sovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik, predstavnici lokalne uprave i javnih preduzeća i mediji.

Nakon uručenja donacije i zvaničnih obraćanja upriličena je promotivna vožnja električnim autobusom do Crnog jezera i nazad za zvanice i medije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.