Prava CG Nikšić: DPS uspjehom djece u školi ucjenjivao roditelje da glasaju
Foto: Prava Crna Gora

Kampanja ''Kucamo na Prava vrata''

Prava CG Nikšić: DPS uspjehom djece u školi ucjenjivao roditelje da glasaju

Tim volontera Prave Crne Gore u sklopu terenske kampanje ''Kucamo na Prava vrata'' već danima razgovara sa građanima Nikšića, tačnije Dragove Luke, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Na prvi pogled, problemi sa kojima se susreću mještani Dragove Luke, nijesu ništa drugačiji od problema s kojima se susreću mještani bilo kog drugog naselja u Crnoj Gori: loši putevi, pogotovo tokom kišnih dana, problemi sa vodom, smećem, otpadnim vodama i slično, saopštili su.

"Međutim, problem na koji tim volontera Prave nailazi gotovo svakodnevno jeste političke prirode. Naime, desetak porodica iz Dragove Luke je objelodanilo pritiske od strane nikšićkog DPS-a sa kojima su se suočavali tokom prošlih (jednopartijskih) lokalnih izbora, i to ne bilo kakve pritiske", naveli su.

Kako su istakli, za poslednjih 20 godina smo se nagledali svakojakih ucjena i zastrašivanja glasača, međutim nikšićki aktivisti DPS-a su otišli korak dalje i ucjenjivali roditelje da im djeca neće dobiti prelazne ocjene u O.Š. ''Braća Labudović'', ukoliko ne glasaju DPS.

Taj, kako su kazali, blago rečeno, gnusni oblik prijetnje, od strane DPS aktivista iz pomenute osnovne škole, im je potvrđen od strane više porodica iz Dragove Luke i predstavlja teški presedan jer se roditelji ucjenjuju onim najsvetijim – djecom.

"Prava Crna Gora poziva nadležne institucije da pokažu javnu spremnost da se hitno sankcioniše ovakvo skandalozno ponašanje i bezakonje, pozivamo i medije da pomognu u tome, a naša partija  apeluje na porodice u Dragovoj Luci da nam se jave, kako bi se zajednički izborili protiv ovog nezapamćenog fenomena političkog ucjenjivanja", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.