NVO Mladiinfo Montenegro samohranoj majci koja živi kao postanar uručili novčanu pomoć (Foto)

Život se sastoji od malih ali vrijednih stvari

NVO Mladiinfo Montenegro samohranoj majci koja živi kao postanar uručili novčanu pomoć (Foto)

Predstavnici organizacije Mladiinfo Montenegro uručili su 12. oktobra 2018. godine novčana sredstva prikupljena putem realizacije humanitarne akcije „Mladi na djelu“ samohranoj majci Selveti Bogojević.

Selveta Bogojević rođena je 1965. godine u Beranama. Samohrana je majka  i živi kao podstanar na Koniku u Podgorici sa kćerkom Sarom koja je učenica petog razreda Osnovne škole. Muž joj je umro prije godinu dana,  stanarinu plaća 100 eura i živi od socijalne pomoći u iznosu od 104 eura.

Uručenu novčanu sumu u iznosu od  151,22 eura koju su prikupili volonteri organizacije Mladiinfo Montenego, kao i 100 eura koje je donirao Glavni grad, Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje gospođa Selveta iskoristiće da kupi drva za zimu.
SelvetaBogojevic1
Realizovana akcija samo je dio aktivnosti u okviru planiranih događaja za mjesec oktobar koji je pripremio Volonterski servis m!M-a. Oko trideset volontera na Trgu Nezavisnosti 08.oktobra 2018. pripremalo je palačinke, kuvalo kafe i prikupljalo novčanu pomoć za socijalno ugroženu porodicu sa Konika.

SelvetaBogojevic

"Isprženo je preko 200 palačinki, a naši sugrađani su pokazali humanost te su i sami dobrovoljnu prilazili kutiji za donacije i ostavljali novac. Uporedo sa pravljenjem palačinki sakupljane su igračke, knjige, obuća i odjeća, koju će takođe biti uručena socijalno ugroženim porodicama u dogovoru sa Bankom hrane", saopšteno je iz NVO Mladiinfo Montenegro.
DSCF0203

Cilj humanitarne akcije, kako navode, bio je podstići mlade ljude da se život sastoji od malih ali vrijednih stvari koje zajedno možemo da dijelimo i koji čine jednu cjelinu. "Zdravo društvo u kojem živimo a čiji teret svakodnevnice zajedno možemo da dijelimo bio je povod realizacije ove aktivnosti".
DSCF0211
Iz te NVO su se zahvalili sugrađanima koji su pokazali svoju humanost, Volonterskom servisu organizacije i Glavnom gradu, Sekretarijatu za rad, mlade i socijalno staranje koji su dali svoj doprinos za realizaciju ove aktivnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.