Ivan Vuković izabran  za predsjednika OO Podgoričkog maratona
Ivan Vuković

Jednoglasno

Ivan Vuković izabran za predsjednika OO Podgoričkog maratona

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izabran je za predsjednika Organizacionog odbora Podgoričkog maratona, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 25. Podgoričkog maratona.

Maraton će biti održan 28. oktobra.

Za direktora manifestacije imenovan je direktor Agencije za stanovanje, Vladimir Tomović, dok će tehnički rukovodilac maratona biti generalni sekretar Atletskog saveza, Milan Madžgalj.

Potpredsjednici Organizacionog odbora biće Milorad Vuletić (predsjednik ASCG), Zorica Kovačević (predsjednik Opštine Danilovgrad), Tanja Stajović (predsjednik Gradske opštine Golubovci) i Abedin Adžović (predsjednik Opštine Tuzi).

Saopšteno je da su na sjednici konstituisani svi organi i tijela manifestacije i da je usvojen Plan i program organizacije.

"Ukupan nagradni fond za ostvarene plasmane iznosi 19.705 eura, uz mogućnost isplate nagrade za istrčane rekorde. Pobjednicima maratona za muškarace i žene su predviđene novčane nagrade u iznosu od 3.000 eura. Do sada je prijavljeno više od 500 takmičara iz 40 država svijeta", piše u saopštenju OO.

Podgorički maraton ove godine biće održan 25. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi.

Start i cilj maratona biće na podgoričkom gradskom trgu. U okviru manifestacije biće održano Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu.

Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat.

Član je je i Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru.

U okviru manifestacije biće održane trke na putu- cesti, kao trke zadovoljstva, na pet i deset kilometara,za sve uzrasne kategorije.

U okviru manifestacije na Trgu nezavisnosti biće predstavljena prezentacija projekta Dječija atletika za uzrast od 7 do 12 godina.

Izvor:Mina/Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.