Uragan Lesli od 120 km/sat se približava Portugalu i Španiji
ilustracija/ Foto: AFP

Crveni alarm

Uragan Lesli od 120 km/sat se približava Portugalu i Španiji

Portugal je na većem djelu teritorije proglasio crveni nivo upozorenja u očekivanju dolaska uragana Lesli, moguće najačeg koji je tu zemlju pogodio od 1842. godine prije nego što nastavi ka susjednoj Španiji.

Portugalska civilna zaštita preporučila je stanovništvu da napusti priobalna područja i da bez potrebe ne napušta kuće, i precizirala da će noć između subote i nedelje biti najkritičniji period,prenosi N1.

Udari vjetra bi mogli dostići i 120 kilometara na sat.

Očekuje se da snažni vjetrovi i kiša stignu u područje Lisabona oko 18 časova po lokalnom vremenu, navela je meteorološka služba.

Rečeno je da će oluja, dok se bude kretala ka severozapadu, gubiti snagu i preći u kategoriju tropske oluje.

Tačnu putanju uragana nije moguće sa sigurnošću utvrditi zbog druge oluje koja se regionu približava sa sjevera. 

Pomorske vlasti su savjetavale ribarima koji se nalaze na moru da se vrate u luke a aviokompanija TAP Portugal je oktazala sedam letova u i iz Lisabona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.