Ranjavanje maloljetnog Rožajca: Odloženo pripremno ročište u procesu protiv službenika srpskog MUP-a
Viši sud Bijelo Polje

Pitanje gdje će mu se suditi

Ranjavanje maloljetnog Rožajca: Odloženo pripremno ročište u procesu protiv službenika srpskog MUP-a

U bjelopoljskom Višem sudu odloženo je do daljeg pripremno ročište u procesu protiv službenika srpskog MUP-a Vladana Sekulića, dok ne bude odlučeno gdje će mu se suditi zbog ranjavanja maloljetnog Rožajca F. M., sredinom novembra 2016. godine, u blizini državne granice.

Odlaganje je uslijedilo nakon što je Viši sud odbio predlog odbrane - da se predmet ustupi srbijanskim pravosudnim organima, o čemu će, nakon njegove žalbe, odlučiti Apelacioni sud Crne Gore.

“Na rješenje tog suda, kojim je odlučeno da se odbije zahtjev branioca okrivljenog Sekulić Vladana, advokata Slobodana Steševića za ustupanje krivičnog gonjenja nadležnim organima Republike Srbije, radi krivičnog gonjenja i suđenja okrivljenom, izjavljena je žalba od strane branioca okrivljenog o kojoj treba da odluči Apelacioni sud. Iz navedenih razloga na pripremno ročište nijesu pristupili okrivljeni, njegov branilac, tužilac, kao ni punomoćnik oštećenog”, piše u odgovoru Višeg suda dostavljenom Vijestima.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini crnogorsko-srpske granice, kada je Sekulić ispalio hice u pravcu automobila u kojem su se nalazili Mersudim Murić i maloljetni F. M.

Maloljetnik je tada zadobio tešku tjelesnu povredu - prostrijelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta.

Iz Uprave policije “Vijestima” je ranije odgovoreno da taj događaj nije tretiran kao granični incident.

Advokat oštećene porodice Velija Murić kazao je ranije da se oštećeni protive takvoj odluci, navode Vijesti.

On tvrdi da taj događaj nije prvi te vrste, ali ni posljednji i da ima međudržavnu težinu i da je odgovornost Crne Gore da zaštiti svoje građane.

Sead Murić ranije je tvrdio da je njegov brat F. M. tada krenuo sa bratom od strica da traže svoje krave.

Dodao je da je njegov brat upucan na imanju njihovog djede na crnogorskoj teritoriji i koje je oko kilometar i po udaljeno od granice.

Srpski policajci tada su navodno jurili Idriza Čalakovića iz Tutina koji je švercovao odjeću i obuću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.