Savković: Drage majke ne treba mi vaša zahvalnost već podrška
Željka Savković

Novi protest biće održan 16.oktobra

Savković: Drage majke ne treba mi vaša zahvalnost već podrška

U utorak 16. oktobra ispred crnogorskog parlamenta biće održan novi protest majki, bivših korisnica naknada za troje i više djece.

Protest je, kako je najavljeno, planiran za 13 sati, a biće organizovana i protestna šetnja, prenosi Rtcg.

Predstavnica majki Željka Savković kazala je da to što je danas sama na pres konferenciji šalje jasnu poruku svakoj majci: "Drage majke, ne borim se za vas, nego za sebe. Ne treba mi vaša zahvalnost, već podrška".

Ranije danas u najavi protesta je saopšteno da majke nijesu odustale.

"I nećemo, dok nam ne vrate 70% i 40% prosječne zarade koja je prethodila godini ostvarenja tog prava. Ne, dok nam ne vrate rješenja od januara 2016. godine, za sve majke koje su ga imale u svojim rukama", poručeno je u najavi protesta.

Majkama je, kako navode, potrebno poštovanje koje su dobile donošenjem zakona.

"Tačno je da je sa njim trebala biti obuhvaćena svaka žena u Crnoj Gori. Ali nije! I nijesmo zbog toga krive mi što smo rodile po troje i više djece. Shvatite to Crnogorke! I baš zato što nijesmo krive, ne damo na sebe. Borićemo se do kraja! Ne za sebe. Za vas! Jer će se sjutra donijeti novi zakon za vas. Ako ne odbranimo ovaj, nećemo ni vaš. Ako ne odbranimo ovaj, nećemo ni jedan. Ako odbranimo ovaj, odbranićemo državu", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.