Budućnost nemoćna, Armani slavio u Morači
Foto: Arhiva

82:71

Budućnost nemoćna, Armani slavio u Morači

Košarkaši Budućnost Volija izgubili su od Armanija iz Milana 82:71, u utakmicu prvog kola Evrolige.

Budućnost se, poslije 15 godina, vratila u Evroligu, a evroligaški meč u dvorani Morača odigrala je poslije 5.728 dana.

Italijanski tim opravdao je ulogu favorita, tokom cijelog meča bio je u vođstvu, dozvolivši rivalu da samo jednom povede (5:4) u trećem minutu.

Armani je, nakon izjednačenog početka meča, serijom 13:0 u 9. minutu stekao prednost od 15 poena.

Budućnost je sredinom druge četvrtine uspjela je da zaostatak svede na četiri (32:28, 34:30), nakon čega je uslijedila serija od 6:0 italijanskog tima za vođstvo od 40:30, koje je na poluvremenu iznosilo 11 poena (42:31).

Domaćin je u finišu treće četvrtine još jednom zaprijetio i zaostatak sveo na tri poena (52:49), ali je Armani sa pet uzastopnih poena poveo 57:49, a već početkom posljednje četvrtine ponovo došao do dvocifene prednosti (62:51).

Trojkom Nemanje Nedovića razliku je uvećao na 14 poena (65:51) i praktično već tada riješio pitanje pobjednika.

Budućnost je na dva minuta ponovo vratila neizvjesnost, smanjila na 71:68, ali nije imala snage za preokret.

Bivši košarkaš Budućnosti, Vladimir Micov vodio je Armani do pobjede sa 15, Nemanja Nedović ubacio je 14, a poen manje Majk Džejms.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Erl Klrk sa 22, Edvin Dželson dodao je 12, a po poen manje Alen Omić i Nikola Ivanović.

Budućnost Voli će u drugom kolu, u utorak u Istanbulu, igrati sa Darušafakom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.