Otvoren 39. Sabor ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije u Beranama
Foto: Opština Berane

Otvoren 39. Sabor ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije u Beranama

U Beranama je danas otvoren 39. Sabor ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije.

Domaćini, predstavnici Doma zdravlja ,,Nika Labović“ i Opšte bolnice Berane, dočekali su veliki broj zdravstvenih radnika iz Crne Gore i regiona, koji će uzeti učešće na ovom dvodnevnom skupu, saopšteno je iz Opštine Berane.

Kako se navodi, na svečanom otvaranju prisutne je, u ime građana i Opštine Berane, pozdravio i predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić ističući  važnost održavanja ovog skupa.

"Drago mi je što se ovaj prestižni skup, koji traje već 50 godina u regionu, održava u Beranama, čime šaljemo sliku da je naš grad bio i ostao medicinski uzor i većim sredinama. Mnoga čuvena imena medicinske struke svoje prve profesionalne korake napravili su upravo u Beranama, u našim medicinskim ustanovama, a mnoga su i danas prisutna ovdje“, istakao je predsjednik Šćekić i dodao da  ovogodišnji skup predstavlja sjajnu priliku za nova saznanja i razmjenu iskustava na polju medicinske nauke.

Na ceremoniji otvaranja Sabora ljekara, ističe se, govorila je Zuhra Hadrović, direktorica beranskog Doma zdravlja predsjednica Organizacinonog odbora 39. Sabora ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije, Sead Čirgić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i Prof. dr Vesna Miranović, pomoćnica ministra zdravlja u Vladi Crne Gore, koja je proglasija Sabor otvorenim.

Tema ovogodišnjeg  Sabora ljekara je Zdravstvena zaštita majke i djeteta i Promocija zdravlja i prevencija bolesti, koji će trajati od 12.  i 13. oktobra, navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, Sabor se tradicionalno održava svake godine , naizmjenično u Crnoj Gori : u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima i Srbiji: u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši , još od davne 1971.godine.

Podržan je i akreditovan od strane LJekarske komore Crne Gore , kao simpozijum sa međunarodnim učešćem, istaknuto je.

U umjetničkom dijelu ceremonije otvaranja, kako se navodi, učestvovala je pjevačka grupa O Dive bel Canto.

Jedan od pokrovitelja 39. Sabora ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije je Opština Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.