Javni poziv za OCD i NVO za podnošenje prijedloga projekata
Foto: Ilustracija

Partneri u praćenju javnih finansija

Javni poziv za OCD i NVO za podnošenje prijedloga projekata

Mreža za Afirmaciju Nevladinog Sektora poziva sve organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Crne Gore, da podnesu predloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima projekta Balkan Monitoring Javnih Finansija, saopšteno je iz NVO MANS.

Organizacije treba da u fokusu imaju sljedeće prioritetne oblasti:

-Osnažiti NVO kroz povećanje znanja iz oblasti javnih finansija, nadgledanja javnih finansija, davanja predloga i učestvovanja u procesima kreiranja politike, podizanja svijesti javnosti, olakšati diskusiju sa političkim akterima i drugim relevantnim stejkholderima, komunikacijom i zagovaranjem za bolju odgovornost i transparentnostu oblasti javnih finansija

-Podržati medije da komuniciraju i adekvatno informišu javnost o pitanjima ili političkim procesima vezanim za javne finansije

-Podstaknuti stručnjake da sprovode istraživanja i studije o specifičnim temama za javne finansije

-Kreirati platforme za saradnju ili podržati umrežavanje između različitih zainteresovanih strana za stvaranje transparentnih i odgovornih procesa politike i odlučivanja u oblasti javnih finansija.

Ovaj poziv za prijedloge, kako se navodi, eksplicitno se fokusira na četiri opšte teme javnih finansija, kao što su javni dug, javno-privatno partnerstvo, poreska disciplina i javna infrastruktura.  Sredstva će biti dodijeljena onim organizacijama čiji projekti će doprinijeti rješavanju jednog ili više prioriteta i budu ispunjavali kriterijume i druge uslove.

Projekti podobni za ovaj javni poziv su oni čiji traženi budžeti budu između 4.000 eura i 8.000 eura.  Raspoloživa sredstva za ovaj poziv su 45.600 eura po zemlji.

Projekat BMPF, kako je saopšteno, zadržava pravo da ne dodijeli sva raspoloživa sredstva, u slučaju da projektni predlozi ne ispunjavaju zadate kriterijume. 

Trajanje projekta može biti između 4 i 6 mjeseci, i projekti moraju biti implementirani u periodu od 01/12/2018 i 31/05/2019. Aktivnosti koje su se desile prije ovog datuma, ne mogu biti finansirane..

Učestvovanje u ovom javnom pozivu otvoreno je za sve na jednakoj osnovi, za OCD i NVO (udruženja ili fondacije) formalno registrovane u Crnoj Gori, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Kako su naveli, sve zainteresovane organizacije civilnog društva mogu pronaći detaljne informacije o uslovima za primjenu i kriterijume za finansiranje projekata u Smjernicama za aplikante, što je sastavni dio dokumentacije javnog poziva.

Relevantne informacije kao i elektronska verzija čitavog aplikativnog paketa se nalaze na sajtu: http://www.mans.co.me/javni-poziv-za-ocd-nvo-za-projekat-monitoring-javnih-finansija/ Kandidati moraju podnijeti svoje prijave na lokalnom jeziku.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije za poješnjenje, potencijalni kandidati mogu poslati svoje zahtjeve sa referencom Za Javni Poziv za Aplikante na mail [email protected]. Upiti mogu biti poslani do 19/Octobra/2018, a odgovori će biti poslati u pisanoj formi u roku od 5 radnih dana od dana dobijanja upita.

Rok za dostavljanje aplikacija je 1. novembar u 12:00 sati. Aplikacije poslate bilo kojim drugim putem, (faksom ili poštom) ili dostavljene na drugoj adresi neće biti uzete u razmatranje.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.