Smanjite nivo šećera u krvi ishranom
Foto: Shutterstock

Smanjite nivo šećera u krvi ishranom

Broj slučajeva oboljelih od dijabetesa tipa dva je rapidno u porastu i dok je riječ o ozbiljnoj bolesti koja zahtijeva odgovarajuću terapiju i konsultacije sa ljekarom, moguće je regulisati simptome i smanjiti nivo šećera u krvi ishranom.

Ovaj zdravstveni problem je sve učestaliji, a jedan od glavnih uzroka su loše životne navike i vođenje neurednog života. Zato je ključno za prevenciju biti fizički aktivan, uzimati medicinsku terapiju i voditi računa o kilaži, piše Dejli star. 

Takođe, konzumiranjem zdrave hrane možete regulisati vaš nivo šećera u krvi, ali i ublažiti simptome bolesti. 

Pa koju hranu treba da jedete kako biste preventivno djelovali protiv dijabetesa tipa dva? 

Jedna studija je dokazala da crveni i bijeli luk mogu pomoći da regulišete nivo krvne glukoze. 

Eksperti iz oblasti zdravlja su govorili o ovom povrću u knjizi "Jedi bolje, živi duže – Razumite šta je vašem tijelu potrebno da bi ostalo zdravo" (Eat Better Live Longer – Understand What Your Body Needs To Stay Healthy).

629656lukshutterstockls

Foto: Shutterstock

Nutricionista Džulijet Kelov i dr Sara Brever otkrile su da konzumiranjem 100gr crvenog luka možete da smanjite šanse da obolite od dijabetesa tipa 2. 

Crveni luk je odličan izvor kvercentina, koji je važan za zdravlje srca i snažno se bori protiv raka. 

U jednoj studiji pacijenti sa dijabetesom su svakodnevno jeli 100gr crvenog luka po porciji, a rezultati su pokazali da se umnogome regulisao nivo šećera u krvi. 

Stručnjaci su primijetili da bijeli luk takođe može preventivno da djeluje protiv ove vrste bolesti. 

Bijeli i crni luk mogu da pomognu u snižavanju nivoa šećera u krvi, čineći ih značajnim za ljude koji imaju insulinske krize ili dijabetes.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.