Pokret za Pljevlja postaje dio Prave Crne Gore
Foto: Prava Crna Gora

Ne stvara se novi pravni subjekt

Pokret za Pljevlja postaje dio Prave Crne Gore

Na sjednici Opštinskog odbora Pokreta za Pljevlja, održanoj dana 11.oktobra, kojom je predsjedavao predsjednik te partije, Novica Stanić, na kojoj je učestvovao i predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, donešena je odluka o spajanju političkih partija Pokret za Pljevlja i Prave Crne Gore.

U tački 1. pomenute odluke ističe se da se partije Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora spajaju na način što će Pokret za Pljevlja postati dio Prave Crne Gore. U tački 2. se ističe da se ne stvara novi pravni subjekt, već da Prava Crna Gora zadržava svoj pravni subjetkivitet i postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza Pokreta za Pljevlja, saopšteno je iz ovih partija. 

S tim u vezi, postupak upisa statusnih promjena po ovoj Odluci i brisanje Pokreta za Pljevlja iz registra političkih partija pokreće se danom donošenja ove Odluke, a završiće se najkasnije do dana održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. 

Foto2

Foto: Prava Crna Gora

Opštinski odbor Pokreta za Pljevlja je donio ovu Odluku poslije značajnih razgovora koji su u kontinuitetu obavljani na nivou predsjednika Novice Stanića u ime Pokreta za Pljevlja i predsjednika Marka Milačića u ime Prave Crne Gore, uz adekvatno upoznavanje organa partije.

Odluka o spajanju pomenutih partija, donosi se iz razloga što su politički ciljevi, vrijednosti i načela za koja se zalažu iste, slični, odnosno značajni podudarni. Zajednička pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Prave Marko Milačić i Novica Stanić održaće se u utorak 16.oktobra. 

Pokret za Pljevlja je na prethodnim lokalnim izborima osvojio dva mandata u okviru koalicije „Za spas Pljevalja“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.