Humanitarna akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva u subotu u Delti (FOTO)
Foto: Ilustracija

Humanitarna akcija povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva u subotu u Delti (FOTO)

Banka hrane Crne Gore će, devetu godinu zaredom , organizovati humanitarnu akciju sakupljanja hrane i higijenskih sredstava, povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva kako bi svi zajedno doprinijeli da se siromaštvo ublaži i da što veći broj porodica dobije neophodnu pomoć .

Veliki broj građana Crne Gore se suočava sa problemom obezbjeđivanja hrane i higijenskih sredstava za svoje porodice. Niska socijalna pomoć, veliki broj nezaposlenih, mnogo samohranih roditelja koji ne uspijevaju naplatiti alimentaciju, male plate i penzije, su neki od razloga za stanje u kojem de te  porodice nalaze, saopšteno je iz Banke hrane.

Banka hrane će u saradnji sa Volonterskim klubom Gimnazije "Slobodan Škerović" i Delta sitijem kao domaćinom organizovati 13. oktobra (subota) od 9:30 do 21:30 humanitarnu akciju  prikupljanja hrane i higijenskih sredstava pod nazivom "Evo nas, mi ćemo pomoći" za socijlano ugrožene porodice.

5DO51404BANKAHRANE20140415210923

Foto: Banka Hrane

Pozivaju sve koji su u mogućnosti da doniraju osnovne životne namirnice i higijenska sredstva.

Preporučeno za doniranje:

Hrana: brašno, ulje, pirinač, tjestenina, šećer, konzervirana hrana, supe iz kesice, sok  , eurokrem ,džem, ,slatkisi...
Higijena: šampon, deterdžent (za veš i za  suđe), sredstvaza higijenu, sapun , pasta za zube...

Ljudima  kao društvenim stvorenjima empatija je urođena, pa u Banci hrane ne sumnjaju da će kao i predhodnih godina mnogi pokazati da im je stalo do onih koji imaju manje i da će pomoći.

Ocjenjuju da je stanje krize i socijalne ugroženosti građana  izazov i prilika za jačanje napora u području društvene odgovornog poslovanja te vjeruju da će mnoge kompanije donirati namirnice i pokazati svoj doprinos zajednici.

IMG7099

Foto: Banka Hrane

Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svjetski dan borbe protiv siromaštva 1987. godine, sa  ciljem ukazivanje na potrebu iskorijevanja siromaštva  u svim zemljama svijeta .

Povodom ovog datuma širom svijeta se organizuju akcije solidarnosti i apeluje da svi pomognu ugrozenima. Vlade svih  država se pozivaju da proaktivnom politikom stvore ambijent  za brži izlazak  iz siromaštva.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.