Danas najduži let bez zaustavljanja od Singapura do Njujorka
Foto: Ilustracija

Polijetanje je danas u 17.35 sati

Danas najduži let bez zaustavljanja od Singapura do Njujorka

Putnici se polako pripremaju za najduži let - maratonskih 19 sati u vazduhu između Singapura i Njujorka.

Dva pilota, 13 članova posade, jelovnik zdrave hrane i videoteka sa stotinama sati filmova pratiće ih na putu dugom 16.700 kilometara. 

Singapore Airlines za let će koristiti Airbus A350-900ULR, koji može primiti 161 putnika - 94 u premium ekonomskoj klasi i 67 u biznis klasi. Klasične ekonomske klase nema.

Piloti će se smjenjivati tako da će imati najmanje osam sati odmora tokom leta. Onima koji ne ponesu knjigu, na raspolaganju će biti 1200 sati audiovizualnog materijala za zabavu.

Putnička kabina viša je nego u uobičajenim avionima, prozori su veći.

Najveća briga je duboka venska tromboza, posljedica dugog sjedenja, pa će posada paziti i na to.

Let bi u normalnim vremenskim uslovima trebalo da traje 18 sati i 45 minuta, ali piloti će imati i nešto rezerve jer će avion moći da bude u vazduhu 20 sati.

Letom od Singapura do Njujorka biće oboren rekord do sada najdužeg leta od Oklanda do Dohe, kompanije Qatar Airways, koji traje 17 sati i 40 minuta.

Karta u jednom pravcu od Singapura do Njujorka košta 2.235 eura za premium ekonomsku klasu i 4.844 eura za biznis klasu. Singapore Airlines letjeće na ovoj liniji tri puta sedmično.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.