Žabljak: Osnovci organizovali prikupljanje novca za transplataciju Rose Knežević
Foto: Obrad Pješivac

Fali još oko 10.000 eura

Žabljak: Osnovci organizovali prikupljanje novca za transplataciju Rose Knežević

Učenici OŠ „Dušan Obradović“ iz Žabljaka, članovi školske volonterske sekcije, danas su organizovali humanitarnu akciju prikupljanja novca za Rosu Knežević kako bi se toj djevojci izvršila transplatacija bubrega.

Žabljačani su se dobro odazvali, kaže njihova mentorka, nastavnica engleskog jezika Aleksandra Karadžić i podsjeća da su učenici početkom aprila organizovali akciju prikupljanja novca za Rosino liječenje.

Volonteri, među njima i Milinko Krstajić iz sedmog razreda, koji je ljetos ukazao pomoć sestri Bojani nakon što je ujela zmija, su sa zadovoljstvom pristupili ovom poslu. Kažu da im ovakve aktivnosti puno znače jer treba pomoći ljudima kojima je život nešto uskratio i da svako treba da učini malo što ljudima u nevolji znači puno.

Za transplataciju bubrega Rosi, čiji su roditelji iz ovog kraja, nedostaje još oko 10.000 eura. Od kada je akcija počela Žabljačani se masovno odazivaju. Građani u velikom broju uplaćuju sredstva na žiro račun, zaposleni odvajaju od plata. Organizovano je i dobro posjećeno guslarsko veče. Aktvini su bili radni kolektivi, sindikalne podružnice, kao i učenici i profesori iz srednje škole. 

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.