Nastavljeno suđenje Željku Rutoviću i Neđeljku Muminu: Peconi se ne sjeća pucnjave
Sa mjesta pucnjave, arhiva

Nastavljeno suđenje Željku Rutoviću i Neđeljku Muminu: Peconi se ne sjeća pucnjave

Od ulaska u restoran se ne sjećam ničega. Imao sam blokadu, prekid... Dobro se osjećam sada i ne pridružujem se krivičnom gonjenju optuženih, rekao je Predrag Ranković Peconi juče pred Višim sudom, u nastavku suđenja Neđeljku Muminu i Željku Rutoviću, koji se terete da su ga ranili, zlostavljali i ponižavali u beogradskom hotelu "Prag" 22. marta 2017. godine, pišu Večernje Novosti.

Jedan od svjedoka koji je te večeri sedeo za stolom sa oštećenim i optuženima, od kojih je Rutović i dalje u bjekstvu, Đorđije Medenica opisao je  scene koje su prethodile sukobu.

" Željko nam se pridružio za stolom, kada je Danijela Mijatović pitala - ko je ovaj čovjek. Bila je to malo bez veze situacija. Ona je pila vino, a ranije je valjda uzela i neke tablete, pa i nije izgledala sva svoja. Ja sam joj odgovorio da je to Željko. Upitala je opet - koji Željko. Kada je čula prezime Rutović, napravila je grimasu i rekla "strašno". Željko joj se onda obratio: "Je li, snajka, u čemu je problem? Izvini, znamo li se?" Ona je rekla da je njen partner, koji je preminuo, nekad sarađivao sa njim. Potom je opet rekla Željku: "Upoznala sam ti sina. Kako divan dečko, od onakvog oca", ispričao je Medenica.

Prema njegovim riječima, Rutović je tada "pobijelio" i pitao je ženu koja je sjedela za stolom zašto ga vrijeđa. Ranković se umiješao, ustao od stola i, kako je svjedok objasnio, tada mu je Mumin prišao.

Kako se ispostavilo, niko od svjedoka nije vidio pucnjavu, jer su mahom pobjegli ili se sakrili ispod stola. Danijela Mijatović ispričala je juče ispričala da nikog nije namjerno htjela da uvrijedi.

"Slučajno sam rekla na račun te osobe nešto što je njega potreslo. Nisam mislila ništa loše. Samo da mu znam sina - kako je fin i kulturan, a otac mu je opasan... Tako nešto. Ispostavilo se da sam ga uvrijedila i počeo je onda da viče", izjavila je Mijatovićeva.

Milo Đurašković je ostao takođe pri iskazu koji je ranije dao u tužilaštvu.

"Čuo sam 3-4 pucnja, ali nisam vidio ko je pucao. Ne znam gdje je Rutović bio u tom trenutku", kazao je Đurašković.

Izvor:novosti.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.