Svjedokinja detaljno opisala veze Jovanovića i Vukadinovića
Izvor: Antena M

Svjedokinja detaljno opisala veze Jovanovića i Vukadinovića

Optužnica protiv devetnaestočlane grupe, na čijem čelu je Janko Vukadinović i nepoznata osoba napisana je na 198 strana i detaljno su opisane uloge osumnjičenih, njihova komunikacija, a u dokazni materijal uvršteni su i iskazi okrivljenih i svjedoka.

Kriminalna grupa, prema navodima istražitelja, nastala je krajem prošle godine, kada je Janko Vukadinović izašao iz zatvora.

On je u ZIKS-u izdržavao kaznu zbog podmetanja bombe ispred vrata stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića.

Ključni dokazi Tužilaštva su razgovori između pojedinih članova kriminalne grupe. Jedan od svjedoka, koji je bio u kontaktu sa odbjeglim Markom Jovanovićem, optuženim da je izvršilac zločina, i Jankom Vukadinovićem koji se tereti da je organizator kriminalne grupe, jasno je opisao kako se Vukadinović ponašao nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice, kada su ubijeni Miloš Šaković, koji je prema evidenciji bezbjednosnih službi bio blizak "kavačkoj grupi" i slučajna žrtva Radivoje Jovanović.

Prema iskazu svjedokinje, Vukadinović je znao za zločin i savjetovao da "zaboravi na Jovanovića, jer je tako najbolje za nju i članove njene porodice".

Na insistiranje svjedokinje da stupi u kontakt sa Jovanovićem nakon dvostrukog zločina, Vukadinović je kazao da to jedino može preko kriptovanog telefona, koji joj on može nabaviti, ali treba da plati 900 eura. Ona mu je kazala da Jovanović nema kriptovani telefon, na što je on odgovorio da ga ipak posjeduje i savjetovao joj je da ne brine, da je "Marko dobro, da je u Baru ili Virpazaru i da će brzo morati da napusti Crnu Goru".

Radi se o svjedokinji koja je bila u kontaktu sa osumnjičenim Jovanovićem i Vukadinovićem. 

Miloš Šaković, koji je bio blizak kavačkom klanu i slučajna žrtva Radivoje Jovanović ubijeni su 31. marta u centru Podgorice. Pet mjeseci kasnije, tačnije 17. avgusta uslijedilo je hapšenje devetočlane grupe, koja je prema stavu tužilaštva, dio kriminalne organizacije.

U aktu tužilaštva navodi se da je ta desetočlana grupa planirala i "zastrašivanje, odnosno krivična djela protiv života i tijela, nanošenje tjelesnih povreda osobama koje su u sukobu sa kriminalnom organizacijom, bombaške napade i paljenje vozila".

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.