U Plavu puštena u rad jedinica za fizikalnu terapiju, uloženo 25 hiljada eura
Foto: PR Centar

Unaprijediće kvalitet zdravstvene zaštite

U Plavu puštena u rad jedinica za fizikalnu terapiju, uloženo 25 hiljada eura

Jedinica za fizikalnu terapiju u Domu zdravlja u Plavu značajno će unaprijediti kvalitet zdravstvene zaštite u tom dijelu Crne Gore, a otvaranjem te jedinice, u koju je uloženo 25 hiljada eura, zaposlena su dva fizioterapeuta.

To je poručio ministar zdravlja Kenan Hrapović, na današnjem svečanom otvaranju jedinice za fizikalnu terepiju u Domu zdravlja „Dr Branko Zogović“ u Plavu.

Hrapović je kazao da su Fond zdravstva i Dom zdravlja Plav, u otvaranje jedinice za fizikalnu terapiju, uložili oko 25 hiljada eura.

„Otvorena su dva nova radna mjesta i zaposlena dva fizioterapeuta, tako da će stanovnici Plava i okolnih mjesta dobiti u svom gradu i ovu vrstu zdravstvene usluge, čime se značajno unaprjeđuje kvalitet zdravstvene zaštite u ovom dijelu sjeverne regije“, rekao je Hrapović.

On je istakao da je kredit od 200 hiljada eura, za poboljšanje energetske efikasnosti, u završnoj fazi.

„Ovdje tek počinje spisak onoga što je u posljednjih nekoliko mjeseci urađeno u ovoj ustanovi. Kao što svi možemo da vidimo, završena ja ograda oko Doma zdravlja, završavaju se prostorije za medicinski i komunalni otpad i još niz drugih ulaganja ukupne vrijednosti oko 60 hiljada eura“, kazao je Hrapović.

Prema njegovim riječima, radovi na saobraćajnici u okviru Doma zdravlja, vrijedni 62 hiljade eura, trebalo bi da počnu naredne godine.

„Ulagalo se i u zdravstvene stanice Gusinje i Murino, kao i punkt Velika, ali ono što je mnogo važnije, Murino od ponedjeljka dobija doktoricu, a do kraja godine zdravstvena stanica Gusinje dobija doktora“, kazao je Hrapović.

On je istakao da Vlada i država Crna Gora mnogo rade na jačanju povjerenja u zdravstveni sistem, „koji prati briga o zdravlju naših građana“.

„Da rezimiram, ulaganje više od 300 hiljada eura i četiri nova radna mjesta - dva fizioterapeuta i dva ljekara. Nova radna mjesta, bolji kvalitet zdravstvene zaštite za naše građane u mjestu boravka, i bolji uslovi rada za naše cijenjene ljekare je politika Vlade Crne Gore i ove države“, naveo je Hrapović.

Direktor Doma zdravlja „Dr Branko Zogović“ u Plavu, Omer Šahmanović,  kazao je da se, kada je riječ o zdravstvu, sa ulaganjem neće stati i da će ove godine biti uloženo 350 hiljada eura, a da je za narednu planirano 400 hiljada eura.

„Projekti su na razmatranju, rade se elaborati za zdravstvenu stanicu Murino, zdravstvenu stanicu Gusinje i za Dom zdravlja. U proteklom periodu urađeni su veliki projekti na nivou opštine Plav vezano za zdravstvo. Ovo je još jedan napredak kada je riječ o unapređenju zdravlja“, kazao je Šahmanović.

On smatra da će svi problemi, prelaznog karaktera, biti riješeni i da će „sve biti na zavidnom nivou“.

„Zahvaljujem na donaciji i želim da kažem da ovo ne bismo mogli da ostvarimo da nismo imali veliku podršku i Ministarstva zdravlja i Fonda zdravstva Crne Gore“, istakao je Šahmanović.

Predsjednik Opštine Plav, Mirsad Bajraktarević, smatra da Dom zdravlja u Plavu sa zdravstvene periferije postaje zdravstveni centar, kojem će gravitirati stanovnici drugih opština.

„To je veliko zadovoljstvo, a zadovoljan sam zbog otvaranja novih radnih mjesta i građanima Opštine Plav i Opštine Gusinje pružićemo dodatne zdravstvene usluge. Raduju me budući projekti. Želim vam srećan početak, dalji napredak i što više ulaganja“, rekao je Bajraktarević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.